Pienoisautoilu 04.12.2017

Pienoisautoilun Winter Cup jatkuu lauantaina Turussa

Tulevana lauantaina Turussa ajetaan Short Course Winter Cup sarjan toinen osakilpailu. Kuva: Toni Liimatta

Turun Urheiluautoilijoiden pienoisautoilujaos järjestää tulevana lauantaina 9.12. Short Course Winter Cup sarjan 2. osakilpailun. Kisat ajetaan TUA Areenalla, osoitteessa Lukkosepänkatu 7, 20320 Turku. Päivä aloitetaan harjoitusajoilla klo 9, noin klo 11 starttaavat aika-ajot ja finaaleja aletaan ajamaan noin klo 15 iltapäivällä.

Short Course luokka on ollut aloittelijaluokan maineessa, vaikka siitä onkin viime vuosina kasvanut täysiverinen kilpaluokka. Kilpailuissa on monesti tiukkaa kilvanajoa ja pienikin virhe tai auton kaataminen erän aikana maksaa usein pari sijaa. Aika-ajoissa ajetaan vain kelloa vastaan ja tavoite on päästä mahdollisimman monta kierrosta viiden minuutin erän aikana. Finaaleissa taas ajetaan seitsemän minuutin pituisia eriä, joissa ajetaan muita kuskeja vastaan eikä ajetuilla kierroksilla tai ajoilla ole enää samaa merkitystä kuin aika-ajoissa.

Short Course autot ovat Suomessa suurimpia rc-krossiautoja, joille järjestetään kilpailuja sisäradoilla. Autot ovat n. 50cm pitkiä, n. 30cm leveitä ja painoa kertyy nelivetoluokassa jopa 3,5kg. Suureen kokoon kun vielä yhdistetään melkoisen kova huippunopeus, on kyseessä melko näyttävä luokka. Nelivetoautot saavuttavat sisäradoillakin n. 40km/h huippunopeuden, takavetojen jäädessä tästä vain hieman.

Turun Urheiluautoilijat toivottavat kaikki tervetulleiksi seuraamaan vauhdikasta kilvanajoa. Katsojilla on kilpailuun vapaa pääsy ja paikalla on myös buffet, josta saa pientä evästä nälän tai janon yllättäessä. Paikan päällä on myös hyvä tilaisuus tutustua pienoisautoiluun harrastuksena, sillä moni kuski esittelee mielellään kalustoaan ja harrastusta.

Teksti: Turun Urheiluautoilijat ry tiedotus / Patrick Rupponen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu