Pienoisautoilu 17.08.2016

Pienoisautoilun TP-10 luokan suomenmestaruus ratkeaa viikonloppuna Kouvolassa

Kuva: Valtteri Eklund

Kymen pienoisautokerho järjestää tulevana viikonloppuna Kouvolassa kilpailun, jossa ajetaan lauantaina SM-luokka TP-10 ja kansallisena luokkana ratakasi sekä sunnuntaina SM-luokka LS-5 ja lisäluokkana FG-mini.

Lauantain molemmissa luokissa – SM-luokka TP-10 ja kansallinen luokka ratakasi – autot ovat nelivetoisia ja voimanlähteenä toimii nitropolttomoottori. Suurimmat erot luokkien välillä ovat autojen koko ja korien muotoilu. Koska kesän aikaisemmasta kolmesta TP-10-luokan kisasta vain yhdessä on ajettu SM-pisteitä kuskipulan vuoksi, näin ollen on mestaruus vielä täysin auki. Sarjaa johtaa tällä hetkellä Panu Vehniäinen, toisena on Jari Valkola ja kolmantena hallitseva mestari Teemu Saarinen. Lauantaina kilpailuun osallistuu TP-10-luokassa 15 kuskia ja ratakasissa myös 15 kuskia.

Sunnuntaina vuorossa on SM-luokka LS-5 ja lisäluokkana FG-mini. Molemmissa luokissa auton moottorina toimii 2-tahti bensamoottori. Vetotavassa on kuitenkin eroja. LS-5-luokan auto on takavetoinen ja FG-mini taas nelivetoinen.

Kouvolan kilpailu on LS-5-sarjan viidestä osakilpailusta kolmas, joten mestaruutta ei vielä kukaan pääse juhlimaan tulevana viikonloppuna. Sarjan kärjessä on tällä hetkellä Fullspeed Rc:n Tuomo Otsavaara 27 pisteen turvin ennen toisena olevaa Antti Laurinkoskea. LS-5-luokan kilpailuun osallistuu 15 kuskia ja FG-mini luokassa kisaa 4 kuskia.

Teksti: Valtteri Eklund

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu