Pienoisautoilu 13.05.2019

Pienoisautoilun M8-SM-luokan osakilpailu lauantaina Turussa

Kuva: Toni Liimatta

Tulevana lauantaina ajetaan M8-luokan polttomoottorikäyttöisten pienoisautojen SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Kilpailukeskus sijaitsee Jyrkkälän RC-radalla, osoitteessa Nuorisotalonkuja 1 20210 Turku. Kisat starttaavat alkuerillä klo 10.30, jonka jälkeen ajetaan finaalit noin klo 14.50 alkaen. Kilpailu huipentuu viimeiseen pitkään finaaliin noin klo 19.00

Kilpailijoita on ilmoittautunut määräaikaan mennessä noin 60. M8-luokassa ajetaan polttomoottorikäyttöisillä 1/8-kokoluokan pienoisautoilla. Illan A-finaalissa ajetaan 45 minuuttia, jolloin kuskin vauhdin lisäksi myös varikkopysähdykset ja taktiikka näyttelevät suurta osaa kilpailun kulussa. Polttomoottoriautojen lisäksi ajetaan myös M8e-SM-osakilpailu, jossa ajetaan sähkökäyttöisillä pienoisautoilla. Molemmat luokat saavuttavat 70 km/h huippunopeuden ja lentävät hyppyreistä jopa 20 metriä.

Kilpailun järjestää Turun Urheiluautoilijat ry ja se ajetaan osana AKK:n SM-sarjaa. Kilpailukeskuksessa tapahtuu myös kilpailun huolto, katsastus sekä tauot. Nälkäisiä ja janoisia palvelee Turun Urheiluautoilijoiden buffet. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Teksti: Patrick Rupponen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu