Pienoisautoilu 21.05.2018

Pienoisautoilun M8-SM-kilpailu lauantaina Turussa

Pienoisautoilun M8-luokan SM-pisteistä mitellään tulevana viikonloppuna. Kuva: Patrick Rupponen

Tulevana lauantaina 26.5. ajetaan M8-luokan polttomoottorikäyttöisten pienoisautojen SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Kilpailukeskus sijaitsee Jyrkkälän RC-radalla, osoitteessa Nuorisotalonkuja 1 20210 Turku. Kisat starttaavat alkuerillä klo 10.30, jonka jälkeen ajetaan finaalikierrokset noin klo 14.50 alkaen. Kilpailu huipentuu palkintoseremonioihin noin klo 20.00.

Kilpailijoita on ilmoittautunut määräaikaan mennessä noin 50. M8-luokassa ajetaan polttomoottorikäyttöisillä, 1/8-kokoluokan pienoisautoilla. Illan A-finaalissa ajetaan 45 minuuttia, jolloin kuskin vauhdin lisäksi myös varikkopysähdykset ja taktiikka näyttelevät suurta osaa kilpailun kulussa. Polttomoottoriautojen lisäksi ajetaan myös M8e-SM-osakilpailu, jossa ajetaan sähkökäyttöisillä pienoisautoilla. Molemmat luokat saavuttavat 70 km/h huippunopeuden ja lentävät hyppyreistä jopa 20 metriä.

Kilpailun järjestää Turun Urheiluautoilijat ry ja se ajetaan osana AKK:n suomenmestaruussarjaa. Kilpailukeskuksessa tapahtuu myös kilpailun huolto, katsastus sekä tauot. Nälkäisiä ja janoisia palvelee Turun Urheiluautoilijoiden buffet. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Samana päivänä Kauppakeskus Myllyssä ajetaan RC-driftingin SRCD-Cupin toinen osakilpailu, jossa on luvassa näyttäviä ajolinjoja driftereiksi muunnelluilla pienoisautoilla. Kilpailupäivä alkaa harjoituksilla klo 12 ja klo 16 alkaen kisaillaan finaalit. Myllyssä on muutenkin luvassa pienoisautoilun ja eritoten autojen ystäville todellista mannaa, kun perjantaista alkaen käynnissä on samaan aikaan Mylly Motor Show.

Kisapaikoilla on etäisyyttä vain viitisen kilometriä, joten molempia tapahtumia pääsee helposti seuraamaan lyhyellä ja nopealla siirtymisellä.

Lisätietoja Turun Urheiluautoilijat ry:stä sekä yhdistyksen toiminnasta: www.turunua.net

Facebook 
Twitter
Instagram

Teksti: Patrick Rupponen / Turun UA

Uusimmat

Lisää aiheesta