Pienoisautoilu 17.08.2016

Pienoisautoilun kansainvälinen kilpailu tuo lajin huiput Vaasaan

Vaasan kilpailuun on tulossa kuljettajia seitsemästä eri maasta.

Vaasan Urheiluautoilijat järjestää tulevana viikonloppuna 19.-21.8. Vaasan Pitkämäen RC-radalla radio-ohjattavien 1/10-luokan sähkökrossiautojen 40+ kansainvälisen kilpailun.

Viikonlopun kisaan on tulossa kuljettajia seitsemästä eri maasta aina Keski-Eurooppaa myöden. Kilpailut järjestetään nyt toista kertaa ja viime vuoden mestarit kruunattiin lajin epävirallisiksi maailmanmestareiksi. Vuonna 2015 luokkamestaruudet menivät suomalaisille kuljettajille ja molemmat mestarit Sami Salmela ja Jari Itävuori ovat puolustamassa titteleitään myös tänä vuonna.

Radio-ohjattavien autojen sähkökrossiluokkien 40+ maailmanmestaruudesta ajetaan kahden päivän aikana kahdessa eri luokassa, taka- ja nelivetoluokassa. Lauantaina ajetaan ohjatut harjoitukset sekä alkueräkierrokset, joiden perusteella sunnuntain finaalipaikat jaetaan. Kisaan osallistuminen edellyttää kuljettajalta vähintään 40 vuoden ikää, joka pitää saavuttaa vuoden 2016 aikana.

IMG_0668

Vuonna 2011 Vaasassa pidettyjen lajin ”virallisten” MM-kisojen perusteella maailman huippukuljettajat arvostivat radan koko RC-maailman kärkeen ja kisat arvioitiin kaikkien aikojen parhaimmaksi MM-kisoiksi. Teknisesti haastavaa rataa on ”hiottu” paremmaksi vuosittain ja se tulee tarjoamaan katsojille taas tiukkoja taisteluita kuljettajien välillä.

Tervetuloa seuraamaan huippukuljettajien kovatasoista taistelua maailmanmestaruudesta ja kannustamaan suomalaiset voittoon!

Alkuerät käydään lauantaina klo 14:30-16:30. Sunnuntaina finaaleja ajetaan takavetoluokassa klo 10:30-13:00 ja nelivetoluokassa klo 16:00-18:00.

Teksti ja kuvat: Juha Mäki

40_logo

M2-10 luokan mestaruustaisto ratkotaan Karri Salmelan, Joel Valanderin ja Joona Haataisen välillä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu