Pienoisautoilu 25.03.2019

Pienoisautoilun EM-kisoista hopeaa Suomeen

G7-luokan autoja rivissä. Kuva: Jyri-Ville Pouttu

Laihian UA:ta edustava Jyri-Ville Pouttu saavutti hopeaa Saksassa ajettujen ura-auto -luokkien siipiautokisojen pääluokassa. 5 päivän aikana kisaamassa oli kaiken kaikkiaan viitisenkymmentä kuljettajaa seitsemästä eri kansallisuudesta, viidessä eri autoluokassa.

Viimeisen autoluokan, niin sanotun pääluokan, G7:n, kilpailu oli sunnuntaina.

– Semifinaalit oli kovatasoiset kuten arvata saattoi, mutta neljän sakkiin oli päästävä semifinaaleissa, että paikka finaaliin aukeaa. Autot ovat lyhentyneet ja rungot keventyneet, joten törmäysten välttely oli avain hyvään finaalisuoritukseen, Pouttu kommentoi.

– Finaalissa laitettiin kaikki peliin mitä rahkeista lähti. Alussa saksalaiset meni tukevaan johtoon, kun radan omistaja Peter Fröbel lähti kisaan kovaa ja Ulli Pietch oli toisena. Ensimmäisen uran pienten ongelmien jälkeen sain auton vielä paremmaksi, ja sain ulosmitattua koko kalustosta irti käytännössä kaiken.

– Finaali oli kyseisen radan historian kovatasoisin. Rataennätys meni uusiksi 20 kierroksen turvin ja itse ajoin hopealle jääden edellisestä MM-finaalissa ajetusta rataennätyksestä vain kierroksen. Joten kovaa mentiin, Pouttu totesi.

Teksti: Tuomo Iso-Aho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu