Ralli 26.10.2019

Pieni ajovirhe pilasi Rovanperän suunnitelmat Katalonian MM-rallissa

Rovanperä jatkaa taistelua sunnuntain neljällä erikoiskokeella. Kuva: ŠKODA Suomi

Kalle Rovanperä on kolmantena WRC2 Pro -luokassa lauantain erikoiskokeiden jälkeen. Sunnuntain neljällä erikoiskokeella panoksena on vielä luokan kakkossija.

Lauantain seitsemällä erikoiskokeella Rovanperä oli sellaisessa vauhdissa, ettei muilla luokan kilpailijapareilla ollut kykyä vastata suomalaisen Škoda-ässän vauhtiin.

Rovanperä ylsi päivän aikana kolmesti luokan pohja-aikaan.

– Melko hyvin meni jo. Kovilla renkailla ajaminen ei ole ihan helppoa, sillä asfaltilla on jonkin verran soraa, ja liukasta riittää.

Vielä vauhdikkaammaksi meno muuttui keskipäivän 40 minuutin huoltotauon jälkeen. Rovanperän autoon tehtiin muutoksia nuorukaisen maun mukaan, minkä jälkeen hänet nähtiin jälleen tavanomaisella suoritustasollaan.

Kisakaupunki Saloussa ajettu lyhyt yleisöerikoiskoe kuitenkin vesitti Rovanperän suunnitelmat ja voittotaistelu vaihtui kolmanteen sijaan.

– Vaihdoimme etulukon huollossa, jolloin autosta tuli melko erilainen säädöiltään. Tämä oli meille hyvä päivä. Ajoimme 30 sekuntia kärkeä kiinni, joten päivä oli hyvä. Viimeisellä erikoiskokeella pyörähdin ja rikoin autoa sen verran, että se vähän pilasi kokonaistulosta, harmitteli Rovanperä.

WRC2 Pro -luokan tilanne EK13 jälkeen:

  1. Mads Östberg 2.31.51,0
  2. Jan Kopecky +42,1
  3. Kalle Rovanperä +51,5

Teksti: Skoda Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli