Rata-ajo 30.06.2019

Philip Miemois kaksoisvoittoon Pärnussa

Kuvat: APR Competitionin tiedotus

Legends-luokan SM-sarjan puolivälin taival taittui viikonloppuna Pärnun Auto24ring-radalla. Virossa ajettu osakilpailu oli APR Competition -tiimin Philip Miemoisin juhlaa, kun mies ylitti maaliviivan ensimmäisenä niin lauantain kuin sunnuntainkin kilpailussa.

APR Competition -tiimin nimen alla ajava Philip Miemois tykitti voittoon myös sunnuntain kilpailusta huikealla ajonäytöksellä. Mies starttasi eilisen kilpailun nopeimman kierroksen vuoksi paalulta sunnuntain kilpailuun. Kanssakilpailija Pekka Seppänen nokitti kärkipaikalle kilpailun loppukierroksilla, mutta vaasalainen puski itsensä takaisin ykköseksi.

– Perjantai oli vielä vähän huono, harjoituksissa oli jarruongelmia ja kaikkea. Aika-ajojen jälkeen olin neljäs. En ollut siihen tyytyväinen, mutta oli se parempi, kuin perjantaisten harjoitusten kahdeksas sija. Sitten yhtäkkiä voitinkin lauantain kilpailun ja tänään sunnuntaina ajoin paalulta maaliin ensimmäisenä. Kaikin puolin hyvä fiilis! Kiitän Mattista (Mathias Hertén) siitä, että hän pelasi tiimikaverina tänään viimeisessä lähdössä, ja haluan myös kiittää koko APR Competitionin tiimiä. Kovaa kilpailua tulee vielä muiden kanssa mestaruudesta, mutta yritän parhaani. Reseptinä on tällä hetkellä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, summasi Miemois onnistuneen kilpailuviikonlopun jälkeen.

Tiimikuljettaja Mathias Hertén lähti sunnuntain kilpailuun toisesta lähtöruudusta, ja seurasi pitkään Miemoisin matkantekoa lähes puskurissa kiinni pitäen kilpakumppanit selän takana. Sekä Veli-Pekka Karttunen että Pekka Seppänen onnistuivat syöksymään Herténin ohi kilpailun lopussa, mikä jätti miehen lopulta neljänneksi.

Tiimipäällikkö Johan Ahokas kaasutti matkaan 12:sta lähtöruudusta, ja onnistuneiden ohitusten jälkeen oli maalissa peräti kuudentena. Tulokaskuljettaja Leevi Lintukanto paranteli Pärnussa jälleen otteitaan napattuaan lauantain tapaan seitsemännen sijan myös sunnuntain kilpailusta.

– Sunnuntain kilpailu meni ihan hyvin, lähtökin onnistui tällä kertaa. Ei ollut aivan tarpeeksi kova vauhti, pitää vielä muutama kilpailulähtö saada alle, jotta päästään nousemaan vieläkin korkeammalle. Kilpailun lopussa vielä pyörähdin, kun väistin Jania (Vilen). Tämä Pärnun rata kyllä sopi minulle, mutta vauhti paranee tässä koko ajan muutenkin, paketoi Lintukanto tähän asti parhaan Legends-viikonloppunsa.

Tiimin toinen tulokaskuljettaja Viktor Hertén ylsi niin ikään parhaaseen Legends-kilpailusuoritukseensa sunnuntain kilpailussa, kun mies ylitti maaliviivan kymmenentenä. Kuopiolaisen tiimikuljettaja Jani Vilenin alkukauden karmaiseva epäonni jatkui myös Pärnun sunnuntaissa. Viimeisillä kierroksilla kanssakilpailija ajoi Vilenin päälle, mikä tiputti jo parhaillaan kuudentena ajaneen miehen sijalle 19.

Pärnun osakilpailu kerrytti sekä SM- että Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pisteitä, joten Philip Miemois johtaa viikonlopun jälkeen molempia sarjoja hyvällä etumatkalla. Legendsien mestaruustaisto jää kesätauolle heinäkuun ajaksi, ja seuraava osakilpailu ajetaan Kemoran radalla 24.-25. elokuuta.

Tulokset, Rata-SM/NEZ Pärnu, Legends:

  1. Philip Miemois 17:36.217
  2. Veli-Pekka Karttunen +1.095
  3. Pekka Seppänen +1.301
  4. Mathias Hertén +2.115
  5. Joonas Vartiainen +2.489
  6. Johan Ahokas +2.637
  7. Leevi Lintukanto +9.675

***

  1. Viktor Hertén +12.305
  2. Jani Vilen +25.205

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo