Ralli 20.01.2019

Petteri Jäppinen ajoi uransa ensimmäiseen osakilpailuvoittoon Säästöpankki Rallissa

Petteri Jäppinen ajoi nuorten luokan voittoon Säästöpankki Rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja käynnistyi lauantaina Iisalmessa ajetulla Säästöpankki Rallilla. Nuorten luokkaan starttasi 21 autokuntaa. Petteri “Petu” Jäppinen kartanlukijanaan Marko Räty lähtivät ralliin luottavaisin mielin.

Kilpailu käynnisty hienosti, sillä Petu ajoi jaetun pohja-ajan Walle Pajuojan kanssa. Toisella erikoiskokeella vauhti riitti toiseksi nopeimpaan kellotukseen vain 0,7 sekuntia Niklas Heinoa perässä. Kolmas erikoiskoe oli kilpailun pisin (17,61 km). Täällä nopein oli Verneri Säisä, Petu jäi 6,5 sekuntia ollen toiseksi nopein.

Tauolle tullessa oli Säisä johdossa kolmen sekunnin erolla Petuun ja kolmantena Heino 5,1 johtavaa Säisää perässä. Tauon jälkeiset kolme erikoiskoetta ajettiin jo pimeän laskeudettua.

Neljäs erikoiskoe oli myös pitkä (14,98 km), ja täällä parhaiten hereillä oli Heino ajaen 0,7 sekuntia Petua nopeammin. Säisä hävisi tällä erikoiskokeella 15,1 sekuntia. Tässä vaiheessa kärkikaksikon ero oli vain 1,7 sekuntia Petun hyväksi. Viides erikoiskoe toi ratkaisun Petun ajaessa 7,7 sekunnin pohjat. Heino hävisi ratkaisevat 10 sekuntia.

Viimeisellä erikoiskokeella suurin puristus oli jo poissa ja pohja-aika meni Säisälle, Heinon ollessa toinen 8,7 sekuntia ja Petu kolmas 10,4 perässä. Maalissa juhlittiin Petun ensimmäistä osakilpailuvoittoa.

Teksti: Petteri Jäppisen tiedotus, J-P Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli