jokamiehenluokka 12.06.2016

Petri Laitinen vakuuttavaan voittoon Ylämyllyllä

Pihtiputaan UA:n kokenut jokamiesluokan kuljettaja Petri Laitinen ajoi vakuuttavasti kolmannen EVK-SM:n voittoon sunnuntaina Joensuun UA:n Moottoriurheilukeskuksessa Ylämyllyllä.  Maakunnan ykköskuljettajille jaettiin ilahduttavasti muut mitalit, sillä Joensuun Antti Kärkinen kaasutti kakkoseksi ennen seurakaveriaan Mikko Turusta.

Nuorten EVK-luokan Suomenmestaruus ratkaistiin lauantaina. Ykköseksi ajoi hyvällä ajolla Lappajärven UA:n Eero Laurila. Pohjois-Karjalaan tuli myös nuorissa hyvää menestystä, sillä Juuan UA:n kaksikko Olli Miettinen ja Miska Turunen ottivat hopeaa ja pronssia.

Kilpailusta tiedettiin tulevan aikaisempien mestareiden ja paikkakunnan kuljettajien välinen kamppailu. Juvan UA:n nopea kuljettaja Janne Viitikko ajoi alkuerissä suvereenisesti, mutta kahden vuoden takaisen mestarin osaksi tuli semifinaalissa moottoririkko ja kilpailu kuihtui siihen. Viime vuoden mestari Juha Salonen taisteli vahvasti etuvetoisellaan välieriin asti, mutta sitten etuvetovirtuoosin ajo päättyi pyörähdykseen.

Päivän aikana kaikki lähdöt voittanut Petri Laitinen sai A-finaalissa rinnalleen Antti Kärkisen ja Mikko Turusen.  Laitinen ja väkivahva Volvo irtosivat viivalta heti räväkästi, joten hän otti piikkipaikan heti eikä luovuttanut sitä finaalin aikana kellekään. Kärkinen ja Turunen ottivat vähän mittaa toisistaan, mutta tyytyivät sitten pitämään hyvät sijoituksensa.

Mestaruus oli 37-vuotilaalle Pihtiputaan UA:n kuljettajalle ensimmäinen. Kokemusta miehellä riittää kuitenkin, sillä kolmesti hän on ollut SM-kakkonen Yleisen SM-kilpailussa.

-Kyllä tämä oli hieno kilpailu. Voittamaan toki lähdettiin, vaikka kardaaniautot eivät minulle ole niin tuttuja kuin perinteiset jokkis-autot. Hankin tämän auton kaverilta keväällä ja tosissaan tähän kisaan lähdettiin mukaan. Toki olisin halunnut haastaa toisen Volvo-miehen Janne Viitikon, mutta hänen auto ei nyt kestänyt.

-Mukavalta tämä voittaminen tuntuu, vaikka kilpaa on ajettu yli 20 vuotta. Seuraavaksi ajan Joutsassa Yleisen SM-kilpailussa, jos sieltä nyt tulisi vielä toinen mestaruus, kertoo hyväntuulinen Laitinen.

Muista sijoista käytiin myös tiukkaa kamppailua. Pieksämäen UA:n Miko Simonen oli neljäs ja Kauhajoen UA:n Mikko Ruohonen viides. Seuraavina olivat Joensuun UA:n Jonne Merenniemi ja Tuomas Rissanen.

Kaksipäiväiset kilpailut sujuivat hyvässä aikataulussa ja kilpailijat olivat tyytyväisiä uusittuun Ylämyllyn rataan, jossa ajetaan syyskuussa EVK-liigan mestaruudesta nyt jo kymmenen kerran.

Teksti ja kuva: Arto Piiroinen

Uusimmat

Lisää aiheesta