Rallicross 12.08.2018

Perttula neljäs Jalasjärven SM-kilpailussa

Mika Perttula ei selvinnyt Jalasjärvellä ehjänä maaliin. Kuva: Vesa Rauhala

Autoliitto Härmää edustava Mika Perttula ajoi neljänneksi Jalasjärvellä Murtoharjun radalla ajetussa rallicrossin SM-kilpailussa. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu meni alahärmäläisen osalta finaalissa pieneen kolarointiin.

Kolmessa alkuerässä Volvon tekniikalla varustettua Toyota Corollaa kuskaava Perttula oli toinen, viides ja kolmas. Se tarkoitti sijaa neljä alkuerien jälkeen. Kahdesta semifinaalista pääsi kuusi parasta varsinaiseen finaaliin. Perttula ajoi semifinaalissa toiseksi. Finaalissa lähtö onnistui yli odotusten, mutta ennen ensimmäistä mutkaa rytisi.

– Joni-Pekka Rajala oli vierellä ja hänen autosta sain osuman. Meni hiukan ulos soralle ja se oli sitten siinä. Pääsin jatkamaan, mutta kolmen kärkeen ei ollut mahdollisuuksia, Perttula kuvaili kiihkeää SRC-luokan finaalin alkua.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen päiväänsä, vaikka pistetilanne kärkeen kasvoi. Lopulliset SM-mitalistit ovat selvillä elokuun 25. päivä Kouvolassa ajettavassa osakilpailussa.

– Oma tekeminen oli koko kilpailun ajan tasaista. Kouvolaan mennään asenteella kaikki tai mitään. Kaikki on pelissä, Perttula ilmoitti.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross