Rata-ajo 17.02.2020

Penttisen LMP3-debyytti oli vakuuttava

Rory Penttinen oli hyvässä vauhdissa Malesiassa. Kuva: Asian Le Mans series

Rory Penttisen kausi Euroopan Michelin Le Mans Cupissa alkoi viime viikonloppuna Aasian Le Mans -sarjassa. Malesian Kuala Lumpurissa ajetun kisan tarkoituksena oli tutustua uuteen tiimiin ja LMP3-autoon.

– Graff on loistava tiimi, he pitävät hyvää huolta kuskeista ja huolehtivat siitä, että saamme kaiken tarvitsemamme tiedon, Penttinen sanoi heti ensimmäisen päivän jälkeen.

Penttinen osoitti jo ensimmäisissä testeissä olevansa varteenotettava kilpailija myös LMP3-auton ratissa. Kierrosajat olivat noin sekunnin tiimikaveri Matthias Kaiserin perässä.

– LMP3-autot ovat paljon suoraviivaisempia ajettavia kuin GT3-autot, joita olen tottunut ajamaan viimeisten vuosien aikana. Myös downforceen tottuminen vie aikaa.

Penttinen ei ehtinyt ajaa montaa kierrosta ensimmäisissä harjoituksissa ennen kuin Sepangissa alkoi kaatosade. Suuri osa ensimmäisistä vapaista harjoituksista ajettiin keltaisen lipun alla. Toisten vapaiden harjoitusten aikana tiimi kärsi teknisistä ongelmista, joten Penttinen ei silloinkaan saanut autosta kaikkea irti.

Kaiser ajoi aika-ajot, niiden aikana autossa oli ongelmia alustan asetusten kanssa. Kierrosajat jäivät vaatimattomiksi ja tuloksena oli luokan viimeinen lähtöruutu. Aika-ajojen jälkeen varmistui, että Penttinen ajaisi kisan ensimmäisen puoliskon eli lähdön ja noin kaksi ensimmäistä tuntia.

Kuala Lumpurin sää yllätti monta kertaa viikonlopun aikana. Kisan ajaminen sateessa ei ole siellä mitenkään yllättävää, mutta tällä kertaa ukkosmyrsky pimensi TV-maston ja kilpailun johdon keskuksen vain joitakin minuutteja ennen lähtöä, jolloin kuskit jo istuivat autoissaan. Lähtöä jouduttiin lykkäämään loppujen lopuksi lähes kaksi tuntia.

Kisa aloitettiin sateesta johtuen turva-auton takaa, mutta muutaman kierroksen jälkeen turva-auto ajoi sisään ja kilvanajo päästiin aloittamaan kunnolla. Penttinen ajoi alun uskomattoman hienosti: vain muutamassa kierroksessa hän siirtyi uransa ensimmäisessä LMP3-kisassa luokkansa viimeistä lähtöruudusta sen kärkipaikalle. Tämän noteerasivat myös kisan kommentaattorit, vaikka ukkosmyrskystä johtuen suurin osa kameroista oli pimeänä.

Myöhemmin kisan aikana sekä Penttinen että Kaiser olivat osallisina tapahtumissa, joiden johdosta he menettivät sekä aikaa että sijoituksia. Lopputulos oli luokan seitsemäs sija. Molemmat kuitenkin näyttivät kykenevänsä hyvään kisavauhtiin, mikä on lupaava lähtökohta tulevaa kautta ajatellen.

Euroopan Michelin Le Mans Cupin ensimmäinen kisa ajetaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Barcelonassa.

Teksti: Rory Penttisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo