Rata-ajo 29.04.2019

Penttisen Audi TCR -debyytti oli nopea

Rory Penttinen hyppäsi nopealla aikataululla Audin rattiin kilpaillakseen Belgiassa. Kuva: Rory Penttinen Motorsport.

Pari viikkoa ennen pääsiäistä Rory Penttinen sai GDL:ltä mahdollisuuden ajaa Belgiassa Audi TCR:lla Creventicin järjestämän 12-tuntisen kilpailun. Se järjestettiin pääsiäisviikonloppuna Spa-Francorchampsin radalla.

Penttisellä on pitänyt tiimeineen kiirettä Italian Mugellon rata-autoilukilpailun jälkeen. Moni tiimi on ottanut yhteyttä, mikä on seurausta Penttisen hyvästä suorituksesta Mugellossa. Nopea ja varma pronssikuski on haluttua tavaraa kansainvälisillä ajoradoilla, mikä on johtanut siihen, että kalenteriin on saatu monta kilpailua lisää lähiviikkojen aikana.

Pääsiäisviikonloppuna Penttinen pääsi ajamaan Belgiassa Audi TCR:lla Creventicin 12-tuntisen kilpailun.

Etuvetoisen Audin rattiin hyppääminen oli haaste, koska Penttinen on lähiaikoina tottunut ajamaan Ferrarilla. Hän oli kuitenkin jo ensimmäisten vapaiden harjoitusten aikana yksi nopeimmista kuljettajista TCR-luokassa.

Penttinen sai kunnian ajaa tiiminsä aika-ajot, ja tuloksena oli luokan kolmas lähtöruutu. Kilpailu ajettiin kahdessa osassa, kolme tuntia perjantaina ja yhdeksän lauantaina. Penttinen aloitti todella hyvin, kierrosaika jäi vain sadasosan luokan nopeimmasta kierroksesta, jonka ajoi entinen BTCC-kuljettaja Vincent Radermecker.

Ensimmäisen päivän jälkeen Penttisen edustama tiimi oli turvallisella viidennellä sijalla.

Rory Penttisen autokunnan (157) kilpailu käynnistyi hyvin, mutta päättyi epäonnekkaasti. Kuva: Rory Penttinen Motorsport.

Penttinen aloitti myös toisen kilpailupäivän ja onnistui nostamaan tiimin sijalle kaksi. Vauhti oli hyvää ja GDL-tiimillä oli mahdollisuus nousta palkintokorokkeelle.

Varikkopysähdyksen ja kuljettajanvaihdon yhteydessä yksi muista ajajista laukaisi kuitenkin autoon sisäänrakennetun sammutusjärjestelmän. Tästä seurasi ylimääräinen varikkopysähdys, jonka aikana piti puhdistaa auton sisä- ja moottoritilat. Aikaa meni hukkaan melkein tunti, joten palkintokorokemahdollisuus meni sivu suun.

Sijoituksista taistelemista kuitenkin jatkettiin, eikä tiimi ollut ainoa, jolla oli teknisiä ongelmia.

Noin tunti ennen kilpailun loppua auton jousituksessa hajosi pultti ja tiimi joutui keskeyttämään.

GDL oli erittäin vakuuttunut Penttisen suorituksesta. Samalla varmistui, että hänajaa lokakuussa tiimin kanssa SPA500-kilpailun. Siinä ajetaan 500 kierrosta ja nopeimmin suoriutunut tiimi voittaa. Kilpailu on uusi TCR-autoille. Kilpailua ennen on syyskuussa Italiassa testit, joihin Penttinen myös osallistuu. Tarkoitus on saada autoon mahdollisimman sopivat säädöt.

– Olen saanut uskomattoman hyvän alun tälle kaudelle ja olen vakuuttunut, että tästä tulee
urani paras kausi. Mahtavaa, että kova ja määrätietoinen työ nyt palkitaan, Penttinen sanoo pilke silmäkulmassa viitaten siihen, että kaksi isoa uutista on vielä luvassa tälle kaudelle.

Rory Penttinen (oik.) ja muut autokunnan kuljettajat. Kuva: Rory Penttinen Motorsport.

Teksti: Rory Penttinen Motorsport -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo