Rata-ajo 11.03.2019

Penttiselle jatkosopimus Rinaldi Racing -tallissa

Rory Penttinen nähdään tänäkin vuonna Rinaldi Racing -tiimissä. Kuva: Rory Penttinen -tiedotus.

Rory Penttinen on allekirjoittanut jatkosopimuksen Rinaldi Racing -tiimin kanssa. Ensimmäisenä edessä on 12 tunnin kilpailu Ferrarin ohjaimissa Italiassa.

Erinomaisesti onnistuneen Blancpain GT endurance 2018 -sarjan jälkeen Rory Penttinen on valmistautunut uudelle kilpailukaudelle. Kansainvälisen GT-sarjan taso kovenee vuosittain, joten on tärkeää olla sekä fyysisessä että psyykkisessä huippukunnossa. Penttinen on treenannut haastavalla ohjelmalla, johon on kuulunut kuntosaliharjoittelun ja juoksun lisäksi henkisen puolen valmennusta.

– Annika Rak Cambridgeltä on tehnyt minulle ravinto- ja harjoitusohjelman, jotka ovat vieneet fyysisen puolen kehitystäni hurjasti eteenpäin. Käytettävissäni on myös ollut PT (personal trainer) auttamassa etsimään rajojani jokaisella harjoituskerralla ja myös ylittämään ne kehittyäkseni, Penttinen kertoo.

– Tiimi on investoinut uuteen simulattoriin, jotta Ferrarilla harjoittelu olisi mahdollista myös talvikuukausien aikana. Simulaattorissa on käytetty uusinta tekniikkaa kuten virtuaalitodellisuutta ja sylinterit, jotka tekevät alustan liikkuvaksi ja sitä kautta harjoittelusta realistista.

Rory Penttinen aloittaa kautensa Italiassa. Kuva: Rory Penttinen -tiedotus.

Assetto Corsa julkaisi vuonna 2018 simulaattoripelin Competzione, joka pohjautuu Blancpain GT-sarjaan. Ohjelmoijat ovat tehneet hienoa työtä ja Penttinen on ylpeä saadessaan olla osa peliä ja profiloitua GT-kuljettajana kaikkien muiden sarjan ammattilaisten kanssa.

Talven aikana Penttisen tiimi on neuvotellut useiden tallien kanssa ja kaikki ovat olleet yksimielisiä siitä, että hän on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen tulokaskaudellaan.

– Meillä oli useita varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta halusimme jatkaa yhteistyötä Rinaldi Racing -tallin kanssa. He uskovat potentiaaliini ja tunnen kuuluvani heidän tiimiinsä.

Rinaldi osallistuu kahdeksalla Ferrari 488 GT3 -autolla eri kilpasarjoihin Euroopassa tänä vuonna. Viime kaudella Rinaldi voitti muun muassa perinteikkään SPA 24H -kilpailun PRO/AM-luokassa, mikä ei olisi mahdollista ilman tiimin ammattimaista asennetta.

Penttisen kilpakausi alkaa jo maaliskuun lopulla 12 tunnin kisalla Ferrarin kotimaassa Italiassa Mugellon radalla.

– Viime kaudella tavoitteeni oli olla nopea ja välttää turhia virheitä. Tällä kaudella tavoite on olla AM-luokan selkeästi nopein kuljettaja. Tiedän kapasiteettini riittävän, jo viime kauden ensimmäisessä kisassa Monzan radalla olin luokkani nopein kuljettaja. En koskaan aiemmin ole ollut yhtä hyvin valmistautunut uuteen kauteen kuin tänä vuonna.

– Olen uskomattoman ylpeä tiimistäni sekä erittäin kiitollinen yrityksille, jotka ovat päättäneet panostaa minuun. Yhdessä onnistumme!

Rory Penttinen luottaa tekemiseensä. Kuva: Rory Penttinen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta