Rata-ajo 08.04.2019

Penttinen nopein pronssikuski Mugellossa

Rory Penttinen oli tiiminsä ja luokkansa nopein Mugellossa. Kuva: Rory Penttinen -tiedotus.

Rory Penttisen kausi käynnistyi Italiassa Craventic -sarjan 12 tunnin kilpailulla Rinaldi Racingin tiimissä. Kilpa-autona oli sama Ferrari 488 GT3, jolla Penttinen ajoi viime kaudella.

Mugellon rata on teknisesti vaativa. Radalla on useita osia, joissa mutkanopeus ja siten G-voimat ovat kovia. Rinaldi oli kilpailussa mukana viidellä Ferrari 488:lla ja 18 kuljettajalla. Penttinen näytti kykynsä jo vapaissa harjoituksissa ollen tiimin nopeimpia kuljettajia.

Tiimipäällikkö Michele Rinaldi oli tyytyväinen ja Penttinen saikin kunnian sekä ajaa aika-ajot että aloittaa kilpailun. Penttinen päätti ajaa ilman turhia riskejä ja olikin tyytyväinen aika-ajojen kuudenteentoista sijaan. Mukana yhteensä 65 autoa.

Kilpailussa Penttinen sai hyvän lähdön ja ajoi ensimmäisen stinttinsä aikana tiimin luokkansa kärkeen ja kokonaiskilpailun viidennelle sijalle.

Tiimillä oli ajoitus pielessä varikkopysähdysten kanssa ja yhdessä code60-tilanteiden kanssa se johti sijoituksen tippumiseen. Penttisen toisen stintin alkaessa tiimi oli AM-luokan viidennellä sijalla. Penttinen löysi nopeasti hyvän rytmin ajamiseen ja pystyikin ajamaan tasaisesti lähes yhtä nopeita kierroksia kuin aika-ajoissa.

Kun Penttinen tuli varikolle tankkaamaan, renkaiden- ja kuljettajanvaihtoon, oli tiimi taas luokkansa kärjessä.

Seuraavana ajovuorossa ollut tiimikaveri sai osuman auton takaosaan, mikä johti rengasrikkoon ja ylimääräiseen varikkopysähdykseen.

Onneksi auto säilyi ilman suurempia vaurioita ja pysähdyksestä selvittiin renkaiden vaihdolla. Tiimi kuitenkin tippui luokkansa neljännelle sijalle, mikä jäi myös loppusijoitukseksi.

Kilpailun jälkeen tilastoista selvisi, että Penttinen oli koko kilpailun nopein pronssikuski. Se on hänen kauden tavoitteensa ja siksi oli hienoa, että siihen tarvittava vauhti löytyi jo ensimmäisessä kilpailussa.

Teksti: Marcus Jansson / tiedote

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo