Rallisprint 12.03.2019

Pensasta vietiin penkasta penkkaan

Jere Pensaan lento Mikkelissä kantoi V1600-luokan kolmanneksi. Kuva: Ari Karhunen.

Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen ja talvikauden hyvästellyt osakilpailu kurvailtiin viime lauantaina Mikkelin lähistöllä Ristiinassa. V1600-luokan hallitseva Cup-mestari Jere Pensas laittoi peliin kaiken taitonsa, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Edes kahdelle pyörälle keventely ei auttanut, kun Oskari Heikkinen ja Mika Korvola ehtivät edelle.

Suoraan Kajaanin varuskunnasta kuumeisena Mikkeliin matkannut laihialainen panosti täysillä heti ensimmäiselle kierrokselle, mutta paras isku jäi puuttumaan.

– Syötin täysillä heti ensimmäisellä kierroksella. Vauhtia oli kyllä riittävästi, mutta niin oli ylimääräistä ohjelmaakin. Auto meni pitkin penkkoja ja siitä kello ei tykännyt. Pariin kertaan taitelin kahdella pyörällä. Jos se isommalla tiellä taiteilu olisi päättynyt kaatumiseen, niin siinä olisi varmaan pyöritty monta kierrosta. Onneksi ei kaatunut, puuskutti Pensas rykäisyn jälkeen.

Edelliset metrit kisapirssillä laihialainen oli ajanut kauden SM-avauksessa ja sen täytyi tuntua suorituksessa. Ensimmäisen kierroksen aika riitti luokan kolmanteen sijaan. Toiselle lenkille laihialainen haki rauhallisempaa linjaa.

-Yritin puhtaampaa ajoa ja siinä onnistuin. Huomasin kyllä heti alussa, että pito oli niin tautisen hyvä, että jarrutukset olisi voinut jättää vieläkin myöhäisemmäksi. Kaikki oli pelissä ja uskoin vauhtini riittäneen ainakin Korvolaa vastaan. Ei sitten kuitenkaan riittänyt. Heikkinen karkasi ja Korvolan kakkossijasta jäin 0,18 sekuntia, Pensas ynnäili.

Kisan jälkeen Pensas heitti ajatukset loppukauden asfaltti- ja sorapintojen kahinoihin.

– Tästä on tulossa tiukka kausi. Nyt vain pitää laittaa auto nopeasti asfalttisäätöihin. Toivottavasti lumet pian sulavat, että ehtii testaamaan ennen kisoja. Karkumatkalla olevat pisteet pitää ajaa kiinni heti. Muuten syksy menee liian jännäksi, Pensas pohti.

Rallisprintin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla kesäkauden avaava asfalttiosakilpailu vingutellaan Kauhavalla tulevan toukokuun 11. päivänä.

SM-rallisprint, Mikkeli, V1600 -luokka:

1) Oskari Heikkinen 2.05,35
2) Mika Korvola +2,52
3) Jere Pensas +2,70

V1600 -luokka Cup-pisteet 2/6 osakilpailun jälkeen:

1) Oskari Heikkinen 27 p.
2) Mika Korvola 21 p.
3) Jere Pensas 21 p.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint