Ralli 26.09.2019

Pensas ei aio himmailla kauden finaalirallissa

Rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cupin viime kauden hopeamitalisti Jere Pensas mittaa luokan tason Mad-Croc SM-rallissa. Kuva: Pekka Mäkinen.

Viime vuonna rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cupin hopeaa kurvaillut laihialainen Jere Pensas mittaa luokan tason kauden viimeisessä SM-rallissa tällä viikolla. Varusmiespalvelus Kajaanissa on rajoittanut Pensaan kilvanajot tällä kaudella vain rallisprintin SM-sarjaan. Salon ja Turun alueen Mad-Croc SM-Ralli on laihialaiselle kauden ensimmäinen ralli.

– Kisakilometrit ovat tänä vuonna jääneet vähiin. Olen ajanut vain SM-rallisprintit. Kun autokuskin hommat Kajaanissa on saatu päätökseen, on ensi vuonna tarkoitus ajaa taas enemmän ralleja. Nyt on hyvä jo tässä vaiheessa palautella mieleen, mitä se on, kun ajetaan kisavauhtia nuoteista, sanoo kartturi Jouni Saarijärven kanssa Salon ja Turun ralliteille suuntaava Pensas.

Viime kaudella kilpailujen lisäksi paljon nuotitusta treenanneet laihialaiset tähtäävät ehjään suoritukseen rallin molempina päivinä. Perjantain kahdella erikoiskokeella miehillä on tavoitteena löytää tarkka sihti lauantain seitsemälle kiirustaipaleelle.

– Tavoitteena on viimeistään lauantaina ajaa kilpaa samaan tahtiin kuin, jos kisaisimme sarjan mitaleista. Turha sitä on ralliin lähteä himmailemaan. Ei sillä tavalla mitään opi, Pensas painottaa.

Kesän aikana rallisprinteissä Pensasta kiusanneisiin moottorin käyntiongelmiin on haettu varmistettu ratkaisu.

– Konepuolelle vaihdettiin paljon osia ja moottori saatiin toimimaan ilman ongelmia. Varmuuden vuoksi Meganeen vaihdettiin kuitenkin toinen moottori siitä autosta, jonka kori sai vähän kipeää kaadossa viime kauden viimeisessä SM-rallissa, Pensas tarkentaa.

Pensaan ja Saarijärven tavoitteet V1600-luokan kärkikahinoihin ovat samalla tärkeä etappi ennen Pensaan tämän kauden viimeistä kilpailua, joka kisataan viikko SM-rallin jälkeen.

– Rallisprintin SM-sarjan V1600-luokassa on vielä hopeamitali tyrkyllä. Sitä lähden jahtaaman SM-sarjan viimeisestä kisasta Kouvolasta.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli