Ralli 30.09.2019

Pensaalla tuplajuhlat SM-sarjan finaalirallissa

Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven nousujohteinen vauhti kantoi laihialaiset V1600-luokan voittoon rallin SM-sarjan finaalikisassa. Kuva: Jouni Laakso.

Laihian Jere Pensas ajoi kauden ensimmäisen rallinsa viime viikolla rallin SM-sarjan finaalikisassa. Kilpailun aikana reippaasti vauhtiaan nostanut Pensas vei V1600-luokan voiton ja syyskuun viimeisenä päivänä tasakymmeniä täyttänyt laihialainen sai hyvällä syyllä aiheen tuplajuhliin.

Salon ja Turun seuduilla kurvaillun rallin ensimmäisenä päivänä pimeällä ajetuilla erikoiskokeilla Pensas ja kartturin pestin hoitanut Jouni Saarijärvi hakivat oikeaa rytmiä. Toisen päivän ensimmäisen lenkin jälkeen luokkajohtoon majoittuneet laihialaiset eivät enää paikastaan luopuneet.

– Edellisestä rallista on aikaa vuoden verran. Syystä aloitimme rallin varovasti. Perjantain kaksi erikoiskoetta ajettiin perusvarmalla vauhdilla läpi ilman mitään riskejä, Pensas avasi.

Neljän pätkän jälkeen Pensaan Renault Meganen vauhti riitti luokan kakkostilaan kolme sekuntia kärjessä ollutta Mika Korvolaa hitaampana. Seuraavalla kiirustaipaleella Pensas vetäisi pohjat ja nousi piikkipaikalle. Kun loput neljä erikoiskoetta menivät vielä Pensaan nimiin, vei laihialaispari V1600-luokan voiton 23 sekunnin erolla ennen Korvolaa.

– Vielä lauantain ensimmäisillä pätkillä ajoin liian varovasti. Meni jonkin aikaa ennen kuin aloin taas oikein uskoa, millä vauhdeilla kurveihin voi mennä. Vauhdin noustessa sattui joitakin pieniä liippejä. Ei kuitenkaan mitään vakavaa. Oli makea vetää, kun nopeat paikatkin menivät hienosti, kun vain uskoin nuotteihin.

Viime vuonna rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi Cupin mestaruuden voittanut Pensas on tällä kaudella kilpaillut vain rallisprintin SM-sarjassa. Siinä sarjassa mitalit ratkaistaan tulevana sunnuntaina Kouvolassa.

– Oli hyvä, että sain kunnolla kisakilometrejä alle ennen Kouvolan kisaa. Siellä on taas tuttu tilanne, kun ajan Mika Korvolaa vastaan. Mestari on jo selvillä, mutta hopeaan minulla on vielä mahdollisuus. Se edellyttää, että olen Kouvolassa nopeampi kuin Korvola, Pensas laski.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli