Rata-ajo 19.07.2016

Peltola Racing Team valmistautuu kotikilpailuun

Peltola Racingin Corvetessa on potkua yli 500 hevosvoimaa. Moottorina on LS7 -tyyppinen GM:n valmistama V8-kone. Kuva: Santtu Miinalainen

Säkylässä Huovinrinteen kasarmin kupeessa Peltola Racing Team valmistautuu tulevaan rata-ajon SM-kilpailuun, joka ajetaan Alastaron moottoriradalla 23.-24.7.

Viime hetken säädöt on tehty autoon ja tiimin kuljettajan Jyrki Peltolankin kilpailukunto alkaa olla huipussaan.

– Rantasen Marko kyllä täytyy voittaa, kertoo Jyrki tulevan kilpailun tavoitteista kysyttäessä. Jyrki Peltola ajaa Gran Turismo-luokassa oman tiimin rakentamalla Chevrolet Corvetella. Auto on tehty GT-luokan autojen sääntöjen mukaan omassa tallissa Säkylässä.

Jyrki Peltola ja Ville Salonen tarkastelemassa viimeistelysäätöjä tietokoneelta. Kuva: Santtu Miinalainen

Jyrki Peltola ja Ville Salonen tarkastelemassa viimeistelysäätöjä tietokoneelta. Kuva: Santtu Miinalainen

Peltola Racing tiimin historia alkaa jo 1990-luvulta, jolloin säkyläläisen Jarmo Kyllösen kilpatallissa tiimin henkilöt olivat jo apuna. 2000-luvun alussa vietti omaan autoon yltyi ja omaan talliin eksyikin endurance-luokan kilpa-auto. Nälkä kasvoi syödessä ja seuraavana oli astetta paremman endurance-luokan auton hankinnan aika, tämän aikakauden jälkeen itse GT-luokka alkoi kiinnostaa tiimiä. 2010 vuonna olikin tallissa jo Corveten runko, josta pikku hiljaa alettiin rakentamaan tämän hetkistä ratatykkiä. Ensimmäinen kilpailu Corvetella ajettiin Seinäjoella Vauhtiajoissa 2013.

– Viime talvena tehtiin alustageometria täysin uusiksi, muutettiin takajarrut parempiin sekä vaihdettiin voimansiirron koko perävälitys uuteen. Autossa on aina jotain kehitettävää ja pienin harppauksin eteenpäin ollaan menty ja tullaan menemään kehitystyön kanssa, kertoo tallipäällikönä toimiva Jari Peltola.

Moottorin ohjauksen säädöistä vastaa Ville Salonen. Muut tiimissä mukana olevat mekaanikot ovat Pasi Kujala, Petri Kujala ja Juha-Pekka Havia.

Jyrki Peltolalla on pieni kotikenttäetu Alastarolla järjestettävässä kilpailussa. Kuva: Santtu Miinalainen

Jyrki Peltolalla on pieni kotikenttäetu Alastarolla järjestettävässä kilpailussa. Kuva: Santtu Miinalainen

Säkylässä sähköalan yrittäjänä toimiva Peltola on pienestä pitäen ollut autourheilussa mukana.

– Isän mukana alkuaikoina kierrettiin ralleissa, mutta isoin kärpänen puraisi Kyllösen Jarmon kilpatallissa toimimisen aikana, Peltola kertoo.

Kisafiiliksistä kyseltäessä miehellä on selvät sävelet vastaukseksi: -Silloin on paras fiilis, kun auto toimii ilman murheita ja pääsee oikeasti ajamaan kilpaa. Kemoran kilpailusta jäi hyvä mieli, kun ei ollut mitään murheita auton kanssa.

Kilpa-ajoa tämän vuoden GT-lähdöissä on tosiaankin ollut. Marko Rantasen ja Jyrki Peltolan kamppailut ovat olleet seuraamisen arvoisia, kun Lamborghini Gallardo ja Chevrolet Corvette ovat käyneet tiukkaa kisaa Gran Turismo lähdöissä.

– Lisää autoja vaan mukaan luokkaan nyt kun sinne pääsee myös Time attack-luokan autoilla, Peltola julistaa.

Eikä Peltola autourheiluharrastukseen kuulu ajaminen pelkästään. Viime vuonna hän toimi kilpailunjohtajana tässä samaisessa kilpailussa, jossa hän nyt tänä vuonna on kilpailevana kuljettajana mukana. Peltola on monen vuoden ajan hoitanut Säkylän UA:n rata-ajopuolen yhteyshenkilön virkaa ja ollut innokkaasti mukana järjestämässä myös alueellisia rata-ajon cup-kilpailuja sekä muita ratakilpailuja. Monitoimimiehellä löytyy siis silmää niin kilpailemisesta kuin myös kilpailujen järjestämisestä.

Teksti ja kuvat: Santtu Miinalainen Rata-SM Alastaro tiedottaja

Linkkejä:
Peltola Racing Facebookissa: https://www.facebook.com/Peltolaracingteam
Rata-SM Alastaro Facebookissa: https://www.facebook.com/alastarorace/

 

Alastarolla luvassa tiukkaa vääntöä mestaruuspisteistä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo