MK-Enduro 12.03.2016

Pellonpäästä Euroopan mestari

Lauri Pellonpää saavutti jokaisen kelkkailijan unelman. Kuva: SMK

Lauri Pellonpää voitti tänään päättyneen moottorikelkkaenduron legendaarisimpana koitoksena pidetyn Giantin.

Keminjärven alueelle kisattiin tänään ja eilen moottorikelkkaenduron SM- ja EM-kilpailu Giant. Yleisen luokan ykköseksi sijoittui Lauri Pellonpää, joka voitti molemmat päivät ja vei omien sanojensa mukaan ”jokaisen kelkkajannun unelman” – Giantin voiton.

Suomen ensimmäinen ja pisin moottorikelkkojen luotettavuusajokilpailu on tunnettu näyttävistä palkinnoistaan. Pellonpää kuittasi yleiskilpailun voitostaan CanAmin uutuustraktorimönkijän.

– Kelkkailijan unelma on nyt saavutettu Giantin voiton myötä, kirsikkana kakun päälle vielä Euroopan mestaruuden uusiminen, Pellonpää iloitsee.

Giantin luokkavoittajat. Kuva: Ville Salonen

Giantin luokkavoittajat. Veteraanit: Jukka Nyberg, Naiset: Kati Pätsi, Seniorit: Lauri Pellonpää, Juniorit: Niki Nummijoki Kuva: Ville Salonen

Yli 400 EK-kilometrin rutistus oli kuitenkin erittäin haastava.

– Reitti oli tosi vaativa ja voitto ei tullut todellakaan helpolla. Lähdin toisena päivänä kisan hänniltä ja sain puristettua vielä eroa muihin ja viimeisen pätkän sai sitten varmistella.

– Kisat sujui kuin elokuvissa, Arctic Catissa ei ollut mitään murheita ja itse ei tullut tehtyä ainuttakaan virhettä. Ja mikä parasta voitto tuli puhtaasti ajamalla, ei muiden epäonnella, Pellonpää kuittasi.

Giant järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on alusta asti ajettu Kemijärven maastoissa. Tänä vuonna kilpailulla oli pituutta yli 400 EK-kilometriä, josta 240 kilometriä oli uutta reittiä.

Kati Pätsi voitti naisten luokan. Kuva: Ville Salonen

Kati Pätsi voitti naisten luokan. Kuva: Ville Salonen

Tulokset

Uusimmat

Lisää aiheesta