Road Racing 19.04.2018

Pekka Päivärinta lähtee hakemaan kuudetta MM-titteliään uuden purkkiorjan kanssa

Pekka Päivärinta ja Pekka Veräväinen aloittavat yhteistyönsä tulevana viikonloppuna. Kuva: Tuomo Seppänen

Seitsemän osakilpailua käsittävä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja starttaa tulevana viikonloppuna yhdellä kilpailulla Ranskan Le Mansissa. Superside-sarja avaa tänäkin vuonna Le Mansin 24 tunnin perinteikkään moottoripyöräkilpailun. Sivuvaunut virittää Bucatti-radan varrelle kasaantuvan satatuhantisen yleisön kisatunnelmaan muutama tunti ennen 40. kertaa startattavaa 24-tuntista kilpailua.

Sivuvaunujen viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta starttaa kauteen osin uusin eväin, sillä hänen vauhtiaan tasapainottaa tällä kaudella Jussi Veräväinen. Veräväiselle alkava kausi on ensimmäinen ratamoottoripyöräilyssä, sillä hänen kokemuksensa rajoittuu sivuvaunun matkustajana toimimiseen jääradalla. Jääradoilla hän on moninkertainen suomenmestari isänsä Pekka Veräväisen kyydissä.

Uusi purkkiorja tuo MM-avaukseen oman sävynsä.

– Nyt hiotaan yhteistyötä, ja tavoite on ajaa pisteille. Jos ei podiumulle ylletä, niin se ei haittaa, mietiskeli Päivärinta Le Mansin varikolla odoteltaessa ensimmäisen harjoitussession alkua.

– Ei käyty talvella ajamassa ulkomailla testiä. Piti treenata kotimaaassa, mutta kevät venyi ja päästiin vain kerran ajamaan. Joten, odotukset siitä että pääsee taas radalle on kovat, sipoolaispilotti jatkaa.

– Pyörä on viime vuonna rakennettu ja sillä ajettiin silloin MM-hopeaa. Uusitulla vesijärjestelmällä haetaan hieman kylmempää moottoria. Miten se toimii onkin isoin jännityskohde ennen kilpailua.

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kuva: Tuomo Seppänen

Päivärinta-Veräväinen-kaksikko kiersi torstain vapaissa harjoituksissa 4,185 kilometrin mittaisen Bucatti-radan niin monta kierrosta kuin mahdollista keskittyen uuden purkkiorjan sisäänajoon. Kierrosaika oli ensimmäisessä ajosessiossa toissijainen juttu.

Sivuvaunut ajaa perjantai-iltapäivästä kaksi 20 minuuttista aika-ajosessiota. MM-sarja korkataan lauantaina 17 ratakierroksen mittaisella kilpailulla alkaen klo 13.00 Suomen aikaa.

Teksti: Tuomo Seppänen / Team Racing 44 tiedotus

Päivärinta MM-taistoon uuden purkkiorjan kanssa

Pekka Päivärinta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing