Road Racing 11.06.2019

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen mukana 55. Imatranajon sivuvaunuluokassa

MM-sarjaa johtavan suomalaiskaksikon Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen testaavat MM-sarjan tauolla. Kuva: Team 44 Racing tiedotus

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjaa johtava suomalaispari Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen käyttävät MM-sarjan tauon testaamiseen.

Toukokuun lopulla pari osallistui Viron mestaruuskilpailuun Auto24-ringillä Pärnussa ja viime viikonloppuna SM-sarjan osakilpailuun Virtasalmen Motoparkin radalla. Tulevana viikonloppuna Päivärinnan ajaman LCR-Yamahan kuussataakuutioisen moottorin säätöjä haetaan kohdilleen 55. Imatranajon sivuvaunuluokan kilpailussa.

Uusien osien ja säätöjen testaaminen ei välttämättä vaadi osallistumista kilpailuun, mutta viisinkertainen maailmanmestari haluaa olla mukana, kun sivuvaunullisille järjestetään kilpailuja.

– Osallistutaan tottakai kisoihin, kun aikataulut sallii. Pääasia on kuitenkin testaaminen ja me haetaan tietyn testisuunnitelman mukaan moottoriin sekä mekaanisia, että sähköisiä parannuksia. Lähinnä haetaan 3-5 km/h:n parannusta huippunopeuteen, Päivärinta sanoo.

– Nopeutta tarvitaan kun MM-sarja jatkuu kesäkuun lopulla Unkarin Pannoniaringillä.

Pärnun kilpailussa Päivärinta/Veräväinen kaksikko oli kilpailuissa nopein, mutta SM-sarjan avauksessa duo jäi molempien kilpailupäivien starteissa kakkoseksi. MM-sarjan sääntöjen mukainen 600-kuutioinen voimanlähde on auttamatta hidas kun vastassa on kansallisen säännöstön mukaiset 1000-kuutioiset ajopelit. 70 hevosvoiman tehoero tuntuu, mutta vain suorilla.

– Mutkissa me oltiin nopeimpia, mutta kun suorilla jäädään 100-200 metriä, niin se ei Motoparkin kaltaisella radalla riitä voittamaan, summasi Päivärinta.

Imatran katuradallekin kaksikko lähtee hakemaan 600-kuutioiseen Yamahan moottoriin uutta puhtia.

– Meillä on Imatran kisaakin varten oma testiohjelma. Imatran nopealla katuradalla tonniset menee kyllä suorilla karkuun. Imatralle on kuitenkin kiva tulla ajamaan, varsinkin kun olen kuullut huhuja, että rata on päällystetty uudelleen, arvelee sipoolainen.

55 Imatranajo tarjoaa varsin kovatasoisen sivuvaunukilpailun, sillä ennakkotiedot kertovat MM-sarjan kakkosen Tim Reeves/Mark Wilkes parin tulevan tarjoamaan suomalaiskaksikoille kunnon vastuksen.

– Reeves tuo paikalle kuussatasen F2-luokan ajopelin, tietää Päivärinta.

Sivuvaunujen kuusi osakilpailua käsittävä MM-sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Pannoniaringillä Unkarissa.

Teksti: Tuomo Seppänen / Team 44 Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing