Road Racing 03.10.2016

Peetu Paavilainen voittoon Assenissa

Peetu Paavilainen sijoittui loppupisteissä kovatasoisen Moriwaki Cupin toiselle sijalle. Kuva: Petri Paavilainen

Ajo Motorsportin juniorikuljettaja Peetu Paavilainen nappasi voiton 250 junior Cup:n finaalissa Hollannin Assenissa. Voitolla nuorukainen varmisti myös sarjan toisen sijan.

Kotkalaiselle nuorukaiselle ei Moriwaki 250 Cupin Hollannin Assenissa järjestetty finaaliviikonloppu ollut helppo. Ensimmäisessä kisassa sateisella radalla lauantaina voitto meni pahimmalle uhkaajalle sarjatilannetta ajatellen, kun pisteissä Paavilaisen kannassa ollut Hollannin Buiss voitti kisan suomalaisen ylittäessä maalilinjan viidentenä.

Sunnuntain kisaan lähdettiin Paavilaisen ollessa vain yhden pisteen etumatkalla ja ehdottomana ennakkosuosikkina kisaan lähti kotiradallaan kisannut Buiss. Kuten niin usein kauden aikana, nytkin taistelu oli tiukkaa ja viimeisillä kierroksilla paikat vaihtuvat kärjessä tiuhaan. Viimeisessä mutkassa Paavilainen sai vielä Buissin eturenkaasta muiston nahkapuvun takalistoon, mutta maalissa oli ero suomalaisen eduksi alle 0.1sekuntia.

Sarjan voitti Brasilian Meikom Kawakami, Paavilainen oli siis toinen ja kolmas Hollannin Jefrey Buiss.

Paavilainen urakoi Assenissa myös KTM RC 390 World Finaalissa. KTM:llä vauhti oli kohdallaan, mutta onni ei tällä kertaa.

– Molemmissa lähdöissä kärkipaikoilta jouduin takaa tulleen kuskin kaatumisen keilaksi eikä mitään ollut tehtävissä. Harmittaa, kun hyvä kisa meni pilalle, mutta Moriwaki Cup oli pääasia ja kakkossijaan sarjassa olen erittäin tyytyväinen, kertaa Paavilainen tiukkaa viikonloppua.
Teksti: Peetu Paavilaisen Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing