Enduro 17.02.2019

Peetu Juupaluoma U20-luokan voittoon Perttulassa

Peetu Juupaluoma johtaa U20-luokan SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: Kytönen Motorsport

Kytönen Motorsportin veljeskaksikko Peetu ja Pyry Juupaluoma kilpailivat lauantaina Perttulassa U20-luokan SM-sarjan toisessa osakilpailussa. Veljeksistä vanhempi, Peetu ajoi kauden toiseen voittoonsa ja johtaa sarjaa tällä hetkellä puhtaalla pelillä.

Peetu ajoi viimeistä pätkää lukuun ottamatta jokaiselle pätkälle pohjat ja voitti kilpailun lopulta reilun minuutin erolla toiseksi tulleeseen Niklas Laankoskeen. Kolmanneksi ajoi Peetun pikkuveli Pyry, joka mursi kaksi viikkoa sitten harjoituksissa peukalonsa, mutta onnistui silti ajamaan avauskilpailussa kolmanneksi viime viikonloppuna ja uusi temppunsa eilen ajetussa osakilpailussa.

U20-luokan SM-sarjassa Pyry jatkaa nyt kolmantena, vain yhden pisteen päässä toisena olevasta Eetu Puhakaisesta.

– Päivä oli ajollisesti vaikea, mutta tulokseen olen ihan tyytyväinen. Tämän päivän ajoon vaikutti varmasti se, että olen ollut viikon kipeänä ja kytkimen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta ihan hyvä päivä kuitenkin, Peetu kertoi päivän jälkeen.

– Ihan hyvä päivä, vaikka ajaminen oli todella vaikeaa. Peukalo kesti kuitenkin ajamista ihan hyvin ja tuloskin oli ihan hyvä, Pyry totesi.

Perttulassa oli ajamassa Kytönen Motorsportilta myös kolmas kuljettaja, kun Antti Hellsten oli mukana. Hellsten kaatui kuitenkin rajusti ennen ensimmäistä erikoiskoetta ja löi tilanteessa päänsä. Husqvarna-kuljettaja yritti lähteä vielä ensimmäiselle pätkälle, mutta totesi, että ei ole järkevää lähteä ajamaan kilpaa.

– Ennen ekaa pätkää lähti ihan isosti lipat ja löin pään tonttiin sen verran kovaa, että huimasi vielä ykkösen lähdössä ja näin järkevämmäksi viheltää pelin poikki, enkä satuttaa itseäni enempää, Antti Hellsten kertoi.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro