Rata-ajo 01.10.2018

Patrik Pasman palkintoputki jatkui Brands Hatchissa

Patrika Pasma (oik.) sijoittui toiseksi Brands Hatchissa. Kuva: Jakob Ebrey Photography

Oululainen formulakuljettaja Patrik Pasma jatkoi vahvoja suorituksiaan British F4 Championship -sarjassa viikonloppuna. Brands Hatchin GP-radalla ajetun kauden finaaliosakilpailun tuloksena oli yksi kakkossija.

Arden Motorsport -tiimissä kilpailevan Patrik Pasman loppukausi Englannin Formula 4-mestaruussarjassa on ollut erittäin vahva. Kolmen edellisen kisaviikonlopun yhdeksän kisalähdön saldona on peräti kuusi palkintokorokesijoitusta, joista kaksi ykkössijaa. Näistä lähtökohdista 18-vuotias Pasma lähtikin metsästämään mahdollisimman hyvää päätöstä kilpailukaudelle 2018.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Pasma ajoi neljänneksi nopeimman ajan, ja saman tuloksen hän saavutti lauantaina sekä aika-ajoissa että ensimmäisessä kisalähdössä.

– Ensimmäisessä kisassa olin neljäs lähdöstä maaliin. Edellä ajaneissa autoissa oli uudet renkaat, samoin takana tulevissa. Meillä ei niitä ollut, joten ohitusmahdollisuuksia ei ollut kovinkaan monta. Piti myös olla tarkkana ja varmistaa, ettei takaa pääse yllättämään kukaan, kertoi Pasma kisan jälkeen.

Patrika Pasma. Kuva: Jakob Ebrey Photography

Sunnuntaina kolmosruudusta startannut Pasma sai hyvän startin ja nousi yhden sijan, ja toisena hän ajoi ruutulipulle saakka.

– Paalulta lähtenyt Kiern Jewiss sai vedettyä alkukisasta hyvän etumatkan. Kisan loppupuolella sain kyllä kurottua sitä pienemmäksi, mutten onnistunut ohittamaan häntä. Toisaalta halusin varmistaa kakkossijan enkä yrittää riskillä mitään tyhmää ja menettää sijoituksia.

 Viikonlopun viimeisessä kisassa nelospaikalta lähtenyt Pasma menetti lähdössä pari sijoitusta. Kisassa nähtiin myös turva-auto, ja sen poistuttua radalta sijoitus koheni yhdellä. Kauden viimeisen kisan tulokseksi kirjattiin siten viides sija.

British F4 Championship -sarjassa ajetaan kauden aikana yhteensä 30 kisalähtöä kymmenen viikonlopun aikana. Kausi alkoi huhtikuun alussa Brands Hatchin Indy-radalta ja päättyi nyt GP-radalle. Sarjan voittoon ajoi englantilainen Kiern Jewiss, toiseksi sijoittui espanjalainen Ayrton Simmons ja kolmanneksi britti Johnathan Hoggard. Pasma sijoittui sarjan loppupisteissä kuudenneksi saavuttaen kauden aikana yhteensä 11 podiumsijoitusta.

Kilpailun tulokset sekä lopullinen sarjapistetaulukko löytyvät täältä.

www.patrikpasma.com
www.fiaformula4.com
www.facebook.com/PasmaPatrik

www.twitter.com/Patrik_Pasma

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo