Rata-ajo 12.08.2018

Patrik Pasma ajoi uransa ensimmäisiin F4-voittoihin Englannissa: “Jo oli aikakin!”

Patrik Pasma pääsi juhlimaan tuplavoittoa Englannissa. Kuva: Jakob Ebrey Photography

Britannian F4-sarjassa ajavalle Patrik Pasmalle kauden seitsemäs kilpailuviikonloppu Rockinghamissa oli lähes täydellinen. Arden Motorsport -tiimissä kilpaileva 18-vuotias oululainen ajoi lauantaina ja sunnuntaina peräti kahteen osakilpailuvoittoon. Yhteensä kisoja viikonlopun aikana ajetaan kolme.

Ja millä tavalla nuo voitot tulivatkaan! Paalulta startannut Patrik Pasma johti molempia kisoja lähdöstä maaliin ja lauantaina ajetussa viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä kirjasi nimiinsä vielä nopeimman kierrosajankin. Uransa ensimmäisen F4-voiton jälkeen nähtiin palkintokorokkeella riehakkaasti tuulettava ja tyytyväinen voittaja.

– Oli jo aikakin! Tämä on ollut useasti niin lähellä ja nyt tuntuu kyllä tosi mahtavalta nousta korkeimmalle palkintokorokkeelle!

Arden Motorsportin tiimipäällikkö Ben Bloomfield oli erittäin tyytyväinen suomalaiskuskin saavutuksiin.

– Todella upea viikonloppu Patrikilta ja koko tiimiltä. Hänellä on ollut kyllä kauden aikana sen verran huonoa tuuria, joten loistavaa, että voitto viimein tuli!

Koko Rockinghamin kisaviikonloppu sujui Patrik Pasmalta erittäin hyvin. Perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa Pasma oli toiseksi nopein jääden kärkiajasta ainoastaan kolme tuhannesosaa.

“Oli jo aikakin”, huokaisi Pasma voiton jälkeen. Kuva: Jakob Ebrey Photography

Lauantain aika-ajoissa haettiin lähtöpaikkoja viikonlopun ensimmäiseen ja kolmanteen kisalähtöön, ja ne molemmat kirjattiin siis Patrik Pasmalle. Toisen kisan lähtöruudukko muodostui ensimmäisen kisan tulosten perusteella ja kärjen osalta käänteisessä järjestyksessä. Pasma starttasi kisaan seitsemännestä lähtöruudusta ja nousi erinomaisen ajon jälkeen neljänneksi podiumsijoituksen jääden ainoastaan 0,3 sekunnin päähän.

– Olisihan sitä voinut vielä paremminkin sijoittua, mutta tuolta lähtöpaikalta pitää olla ihan tyytyväinen sijoitukseen. Saatiin kerättyä tärkeitä sarjapisteitä, ja vielä kisan nopein kierrosaikakin, totesi Pasma kisan jälkeen.

Sarjataulukossa Patrik Pasma on tällä hetkellä kuudentena. British F4 Championship -sarjassa ajetaan yhteensä 30 kisalähtöä kymmenen viikonlopun aikana. Seuraavaksi kilpaillaan Skotlannissa sijaitsevalla Knockhillin radalla kahden viikon päästä.

– Loput radat ovat kyllä ihan suosikkeja, joten uskon, että hyvä vauhti ja vire jatkuvat myös seuraavissa kisoissa!

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo