Rallisprint 10.10.2019

Patrik Goman rallisprintin SM-sarjan nuorten Cupin voittoon

Patrik Goman oli vahvin rallisprintin nuorten Suomi Cupissa. Kuva: Patrik Goman -tiedotus.

Patrik Goman varmisti rallisprintin SM-sarjan nuorten Suomi Cupin voiton viimeisessä osakilpailussa Anjalankoskella.

Goman lähti päätösosakilpailuun sarjajohdossa, mutta alla oli yksi keskeytys. Sarjatilanne saattoi näin ollen kääntyä vielä, jos Goman ei saisi ajettua hyvää tulosta.

Goman oli kauden aikana hiljalleen kirinyt kohti kärkeä ja ajanut “veitsi kurkulla” ensimmäisen osakilpailun tekniikkakeskeytyksen jälkeen. Asfaltilta Gomanille tuli jo ensimmäinen voitto Lapualta, mutta Raahessa tuloksena oli toinen sija. Tällöin Goman nousi sarjassa jo kakkoseksi, ja kaikki oli edelleen mahdollista sorakisojen aikana.

Ruoveden sprinttiin Goman valmistautui huolella. Tuloksena olikin reilu voitto ja samalla nousu sarjakärkeen. Viimeiseen osakilpailuun Goman lähti uudesta tilanteesta. Hän oli johdossa eikä takaa-ajajana. Kilpailujen välissä oli jälleen kaluston huoltoa ja harjoittelua. Varma ajo jo ensimmäisellä kierroksella ilman riskejä tuotti johtopaikan, mutta vielä oli muutama paikka, missä pystyi parantamaan. Toisella kierroksella Gomanin aika paranikin hieman, mikä riitti nuorten luokan voittoon ja samalla sarjamestaruuteen seitsemän pisteen erolla.

Gomanin kausi jatkuu vielä yhden viikonlopun verran. Ensi viikonloppuna ajetaan nuorten SM-rallia, jossa myös hyvin onnistuessaan Gomanilla on mahdollisuudet mitaleille. Sitä hän lähtee tavoittelemaan. Sen jälkeen on ansaittu tauko ajohommista ja seuraavan kauden suunnittelua.

Gomanin kuulumisia / videoita voi seurata tiimin Facebookista

Teksti: Patrik Goman -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint