Road Racing 11.09.2017

Patova ja Klemetti ratamoottoripyöräilyn Suomen Cupin mestareiksi

Kimi Patova nappasi Minimoto Stock -luokan Suomen Cupin mestaruuden kauden 2017 päätteeksi. Kuva: Kimi Patovan Tiedotus

Sunnuntaina nähtiin Turussa tiukkaa vääntöä kaiken kaikkiaan viidessä eri luokassa, kun ratamoottoripyöräilyn pikkuluokat ottivat toisistaan mittaa MiniGP- ja Minimoto Junior -luokissa sekä Minisupermotojen Stock-, Sport- sekä Open-luokissa.

Sunnuntainen 6. Jarno Saarinen Minimoto GP -kilpailu toi kovan kattauksen nuoria ratamoottoripyöräilykuskeja Turkuun. Suomen Cupin mestaruuksista taisteltiin Minimoto Stock sekä MiniGP-luokissa, muut luokat ajettiin kansallisella tasolla.

Supersport 300 MM-sarjassa kisaava Kimi Patova vei nimiinsä Minimoto Stock -luokan kauden finaalin molemmat erät ja kuittasi samalla luokan Suomen Cup -mestaruuden.

– Turun kisaan lähdin 15 pistettä johtajaa (Kari Hjerpiä) perässä, koska mulla jäi Imatran kisa väliin, kun oli samaan aikaan Valentino Rossin leiri Italiassa. Aika-ajoissa olin kolmas. Kummassakin lähdössä vaihtui kärkipaikka useampaan kertaan, mutta jotenkin onnistuin voittamaan kummatkin lähdöt, Hyvinkään Moottorikerhoa edustava Patova kertaa.

Vaikka 15-vuotias nuorukainen kisaa MM-tasolla, ei voitto kotimaan kilpailusta tullut helpolla.

– Toi Stock-luokka on tosi kovatasoinen, siinä joutuu ajaa kilpaa ihan tosissaan. Kun pyörät on kaikilla samanlaisia, niin kisat on tasaisia. Mulle se on todella hyvä harjoittelumuoto MM-sarjaan, kertoo Patova, joka kisaa ensi viikonloppuna Portugalin MM-osakilpailussa.

Minimoto Stock -luokan Suomen Cupin hopeaa kaudella 2017 saavutti West Coast Racing Clubin Kari Hjerp ja pronssia kuittasi Hyvinkään Konekerhon Matti Kilpeläinen.

Lenni Klemetti vei MiniGP-luokan Suomen Cupin mestaruuden. Pikkuveli Luukas saavutti ensimmäisenä kautenaan MiniGP-luokassa kuudennen sijan lopputuloksissa. Kuva: Lenni Klemetin Tiedotus

Klemetti MiniGP-luokan mestariksi tiukan taiston jälkeen

Imatran Moottorikerhon 12-vuotias Lenni Klemetti kuittasi MiniGP-luokan Suomen Cupin mestaruuden. Hän kävi kovaa taistoa tittelistä 9-vuotiaan Rico Salmelan kanssa. Klemetti vei ensimmäisen erän Salmelan sijoituttua toiseksi ja toisessa erässä nuorukaiset vaihtoivat paikkoja. West Coast Racing Clubia edustava Salminen jäi lopulta neljän pisteen päähän mestaruudesta, mutta kuittasi Minimoto Junior -luokan mestaruuden. Suomen Cupin pronssia MiniGP-luokassa saavutti Helsinki Racing Clubin Rasmus Nurmi.

– On upea fiilis. Vaikka viime kaudelta on jo mestaruus, tuntuu tämäkin hienolta, sillä voitosta sai taistella viimeiseen viikonloppuun saakka, iloitsee Klemetti.

Tiukkaan taistoon vaikutti osaltaan se, että Klemetti joutui jättämään Alastaron viikonlopun väliin EM-kilpailun takia. Ennen Turun kilpailua nuorukainen tiesi, että toinen kilpailuerä pitää voittaa, jotta hän saavuttaisi mestaruuden.

– Lähdin sillä asenteella, etten tule kakkossijalla maaliin. Yritän niin kovasti, että ennemmin vaikka kaatuu kuin jää toiseksi. Voitto onnistui ekassa erässä, joten toisen ajoin varman päälle kakkosena, koska tiesin sen riittävän mestaruuteen. Rico taisteli upeasti ja oli todella hienoa, että hänen kanssaan pääsi moneen kertaan ajamaan kovia kamppailuja kilpailujen voitoista. Niissä tuli niin onnistumisen kuin pettymyksen tunteita puolin ja toisin, nuorukainen toteaa.

Minimoto Stock -luokan Suomen Cupin mitalistit
1. Kimi Patova, HyMK
2. Kari Hjerp, WCRC
3. Matti Kilpeläinen, HyKoKe

MiniGP-luokan Suomen Cupin mitalistit
1. Lenni Klemetti, IMK
2. Rico Salmela, WCRC
3. Rasmus Nurmi, HelRC

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing