Rata-ajo 11.02.2019

Pasma kolmanneksi MRF Challenge -formulasarjassa – Seuraavaksi suuntana Formula Renault Eurocup

Patrik Pasma sijoittui kolmanneksi MRFChallenge -sarjassa. Kuva: Patrik Pasma -tiedotus.

Oululainen 18-vuotias formulakuljettaja Patrik Pasma sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä MRF Challenge -sarjassa. Seuraavaksi tähtäin on asetettu Euroopan radoille.

Kolmen osakilpailun ja 15 kisalähdön mittainen talvisarja MRF Challenge ajettiin Dubaissa, Bahrainissa ja Intian Chennaissa marras-helmikuussa 2018-19. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Patrik Pasma saavutti sarjassa yhteensä kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. Sarjan kolmannen sijan hän vahvisti aivan kalkkiviivoilla sijoittumalla viimeisessä startissa toiseksi.

– Olen ihan tyytyväinen kolmanteen sijaan sarjan lopputuloksissa. Jäi aika viime hetkille sen varmistaminen, ilman muutamia aiempien viikonloppujen keskeytyksiä se olisi varmistunut jo aiemmin, kertoi Pasma Intian kuumuudessa.

– MRF Challenge on ollut hyvä sarja näin talvella. Olen saanut paljon rata-aikaa ja kokemusta uudesta autosta, ja se varmasti on tarpeen tulevaa kautta ajatellen.

Patrik Pasman talvikausi on ollut kiireinen. MRF Challenge -sarjan lisäksi hän on osallistunut Christian ja Garry Hornerin perustaman Arden Motorsport -tiimin talvitestiohjelmaan. Pasma ajoi jo viime kaudella tiimin väreissä British F4 Championship -sarjassa.

Viime viikolla Arden Motorsport tiedotti jatkavansa yhteistyötä lahjakkaan suomalaiskuskin kanssa. Alkavalla kaudella Pasman ja Ardenin suuntana ovat Euroopan kilparadat ja Formula Renault Eurocup -sarja. Sarjan kunniataulukosta löytyy varsin nimekäs kattaus entisiä ja nykyisiä F1-kuljettajia, mm. Valtteri Bottas.

– On hienoa jatkaa Ardenin kanssa myös tulevalla kaudella, iloitsee Pasma.

Arden Motorsportin tiimipäällikkö Ben Salter on erittäin tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen.

– Hienoa että saamme Patrikin Formula Renault Eurocup -kuljettajaksi! Hän ajoi vakuuttavasti viime kaudella F4-sarjassa ja tuemme mielellämme häntä uralla eteenpäin, Salter kertoo.

Lisätietoa MRF Challenge sarjasta löytyy osoitteesta

www.mrfracing.in/racing/race-center/formula-2000

Formula Renault Eurocupissa ajetaan kaudella 2019 kymmenen osakilpailua. Kausi alkaa huhtikuussa Monzasta ja päättyy lokakuun lopulla Abu Dhabiin. Sarjan kotisivut löytyvät osoitteesta:

www.renaultsport.com/-renault-sport-series-formula-renault-2-0-.html

Patrik Pasma (kesk.) myös voitti kauden aikana. Kuva: Patrik Pasma -tiedotus.

Teksti: Patrik Pasma -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta