Rata-ajo 10.03.2020

Pasma ja Lappalainen KIC Motorsportin F3-tiimiin

KIC Motorsport -tiimin uusi kuljettaja Patrik Pasma (vas.) ja tallipäällikkö Petri Lappalainen ovat tehneet kuljettajasopimuksen. Kuva: ASIC Sport.

Konsta Lappalainen, 18, ja Patrik Pasma, 20, ovat suomalaisen KIC Motorsportin kuljettajat FIA F3-luokan Regional EM-sarjassa kaudella 2020.

Suomalainen KIC Motorsport aloittaa huhtikuussa toisen kautensa Formula Regional European Championship -sarjassa, josta on nopeasti kehittynyt merkittävä askel nuorille kuljettajille kohti F1-unelmaa. FIA tukee F3 Regional EM-sarjaa voimakkaasti ja sarja onkin vahvistunut kahdella uudella tiimillä ja Ferrarin lahjoittamalla merkittävällä sarjapalkinnolla.

KIC Motorsport -talli starttaa kauden 2020 Formula Regional European Championship -sarjaan suomalaisvoimin. Jo viime kaudella KIC Motorsportin väreissä F3 Regional -sarjaa ajanut Konsta Lappalainen, 18, jatkaa tallin kuljettajana ja hän saa tallikaverikseen 20-vuotiaan oululaiskuljettaja Patrik Pasman.

F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kahdeksan kilpailuviikonloppua ja kaikkiaan 24 kilpailustarttia. Sarjassa kilpaillaan F1-sarjasta tutuilla Keski-Euroopan isoilla moottoriradoilla, kuten Ranskan Le Castelletissa, Italian Monzassa, Espanjan Barcelonassa, Itävallan Red Bull Ringillä ja Hungaroringillä Unkarissa. Sarja käynnistyy huhtikuun 26. päivä F1-luokan MM-osakilpailusta tutulta Le Castelletin moottoriradalta Ranskasta ja se päättyy lokakuun 25. päivä Espanjan Barcelonaan.

Sarjassa menestyminen on nuorelle kuljettajalle merkittävä askel kohti formula ykkösiä. Voittajalle on luvassa F1-luokkaan vaadittavaa superlisenssiä varten peräti 25 menestyspistettä. F1-auton ajamiseen vaadittava FIA:n Superlisenssi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle kuljettajalle, joka on kolmen perättäisen kauden aikana kerännyt yhteensä 40 menestyspistettä.

Lisäksi sarjan voittaja pääsee tarunhohtoisen Ferrari-tiimin jäseneksi Ferrari Junior Academy -kuljettajaksi sekä testaamaan FIA F3 -autoa.

– Olen iloinen, että Patrik ja Konsta ajavat tiimissäni tänä vuonna. Patrik oli testaamassa kalustollamme viime kauden jälkeen Monzassa ja teki meihin välittömästi positiivisen vaikutuksen. Pasma on vuoden 2019 Renault Eurocup -palkintopallikuljettaja ja hänellä on laaja kokemus useista kansainvälisistä sarjoista. KIC Motorsport on valmistautunut kauteen laadukkaalla testiohjelmalla ja Pasma on sopeutunut uuteen autoonsa todella nopeasti. Olemme panostaneet voimakkaasti tähän kauteen ja uskomme, että olemme Konstan ja Patrikin myötä valmiita taistelemaan palkintopallisijoituksista heti kauden ensimmäisestä viikonlopusta, KIC Motorsport -tallipäällikkö Petri Lappalainen kertoo.

Kuljettaja Patrik Pasma, KIC Motorsport:

– On hienoa aloittaa uusi kausi uudessa sarjassa ja tiimissä. Testit ovat sujuneet hyvin ja auto tuntuu todella hyvältä ja kilpailukykyiseltä. Kauteen lähdettäessä odotukset ja tavoitteet ovat korkealla. Uskon, että KIC Motorsportin kanssa meillä on hyvät ja realistiset mahdollisuudet täyttää ne.

Konsta Lappalainen jatkaa KIC Motorsport -kuljettajana. Kuva: ASIC Sport.

KIC Motorsport -kuljettajat kausi 2020:

Konsta Lappalainen

Syntymäaika: 11.8.2001
Saavutuksia: Pohjois-Euroopan NEZ F4-sarjan mestari 2018: kymmenen voittoa ja 20 palkintopallisijaa; FIA Formula 3 Regional EM-sarjan 11. kaudella 2019.

Patrik Pasma

Syntymäaika: 2.3.2000
Saavutuksia: Britannian F4-sarjan kahdeksas 2017 ja kuudes 2018, kaksi voittoa ja 11 palkintopallisijaa; Formula Renault Eurocupin kymmenes 2019, yksi palkintopallisija.

FIA Formula Regional F3 EM-sarja:

26.4. Paul Ricard, Ranska
17.5. Monza, Italia
31.5. Imola, Italia
14.6. Vallelunga, Italia
12.7. Hungaroring, Unkari
13.9. Red Bull Ring, Itävalta
4.10. Mugello, Italia
25.10. Barcelona, Espanja

Viralliset testipäivät, radat:

13.5. Monza, Italia
27.5. Imola, Italia
10.6. Vallelunga, Italia
1.10. Mugello, Italia

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta