Speedway 06.08.2016

Partaselle U21 SM-kultaa Varkaudessa

Jooa Partanen ajoi itselleen alle 21-vuotiaiden SM-kultaa Varkaudessa. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn alle 21-vuotiaiden SM-mitaleista taisteltiin lauantaina Varkaudessa. Kilpailuun oli ilmoittautunut mukaan kahdeksan kuljettajaa, mutta määrä tippui seitsemään ennen kilpailun alkua, kun yksi ennakkosuosikeista Jesse Mustonen ei pystynyt kilpailuun osallistumaan.

Ennakkoon kovimpina niminä taistelussa mestaruudesta olivat hallitseva mestari Nike Lunna ja aiemmin tänä vuonna samalla radalla itsensä U21 EM-semifinaalista jatkoon ajanut Jooa Partanen.

Alkuerissä nopein oli Lunna, vieden kaikki ajamansa neljä erää nimiinsä. Toisen suoran finaalipaikan nappasi isäntäseuran Niklas Säyriö häviten alkuerissä ainoastaan Lunnalle. Partanen kärsi alkuerissä teknisistä ongelmista saaden kasaan kuusi pistettä. Se riitti semifinaaliin yhdessä kahdeksan pisteen Henri Ahlbomin, ja Vuolasten veljeksien Niilon ja Antin kanssa.

Semifinaalissa Partanen ajoi erävoittoon jatkaen finaaliin. Toiseksi semifinaalissa tullut Ahlbom vei viimeisen paikan finaalista. Niilo ja Antti Vuolaksen kilpailu päättyi sijoille viisi ja kuusi. Finaalissa nähtiin tiukka kamppailu Partasen ja Lunnan välillä. Partanen ajoi lopulta U21 SM-kultaa onnistuttuaan pitämään Lunnan takanaan koko neljä kierrosta. Lunnalle siis hopeaa ja Ahlbom pronssille. Säyriö jätettiin finaalissa neljänneksi.

Tulokset:

1. Jooa Partanen, SeMK 6+3+3

2. Nike Lunna, KarMK 12+2

3. Henri Ahlbom, SeMK 8+2+1

4. Niklas Säyriö, VRT 11+0

5. Niilo Vuolas, HjMK 6+1

6. Antti Vuolas, HjMK 4+0

7. Mattias Blom, HMK 1

Teksti: Matias Hirsimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway