Snowcross 04.12.2018

Parikkala avaa Snowcrossin SM-kauden

Parikkalan osakilpailuun odotetaan jopa yli 170 kilpailijaa. Kuva: Teemu Kukkonen

Snowcrossin SM-sarjan kauden avaus häämöttää jo reilun kahden kuukauden päässä, kun Parikkalan osakilpailu polkaisee SM-sarjan kauden käyntiin helmikuussa.

Snowcross SM -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Parikkalan Ravi- ja Markkinakentälle rakennetulla maapohjaisella radalla. Radan pohja on rakennettu maa-aineksella, eikä lumesta, kuten muiden osakilpailujen radat. Alueella on tehty kuluneen syksyn aikana kattavia maansiirto- ja raivaustöitä Kärkikuntien Moottorikelkkakerhon talkooväen voimin rata-alueen uudistamiseksi. Rata-alueen valaistusta on myös parannettu pystyttämällä uusia valopylväitä. Pituutta radalla on noin 500 metriä ja leveyttä noin 12 metriä.

Radan tupla- ja triplahyppyjen niin sanottujen ”pattien” välit on suunniteltu samanmittaisiksi joka radalle, jotta hypyt olisivat kuljettajille samanlaisia ajaa paikasta riippumatta. Tällä pyritään tekemään kilpailuista entistä turvallisempia sekä tasaväkisempiä. Rataa on ollut suunnittelemassa itsekin Snowcross SM -sarjassa ajava Jere Tynkkynen.

– Radan suunnittelussa on otettu huomioon näyttävyys ja isot hypyt, sekä kuskien eri taitotasot ja radan eri vaihtoehdot. Radalta löytyy vaihtoehtoisia alastuloja hyppyihin, ja pattisuoria on monenlaisia. Yleisölle on varmasti paljon nähtävää ja kuskeille paljon haastetta, paljastaa Tynkkynen.

Tynkkynen ei usko oman suunnittelunsa välttämättä auttavan häntä kilpailuissa menestymisessä – jopa päinvastoin.

– Rata rakennetaan kilpailun ehdoilla ja kisoissa ajetaan tasaväkisesti kilpaa. Kotikisassa on omat paineensa, kiireensä ja huolensa, joten etu radan suunnittelusta jää minimaaliseksi, Tynkkynen valottaa.

Täyttä tykitystä koko viikonlopun

Parikkalan rata-alueella on kattavat ravintola- ja anniskelupalvelut sekä hyvä äänentoisto. Katsomoista on loistava näkyvyys koko radalle, ja kilpailun tapahtumia voi seurata myös jättinäytön entistä paremmista tilannegrafiikoista. Tapahtuman kuulutuksesta vastaa kelkkakansalle ennestään tuttu selostaja Jarkko Ylläsjärvi.

– Parikkalan rataa on myllerretty vapaaehtoisten voimin koko syksyn ja uudistettu rata-alue tarjoaa katsojille erinomaiset puitteet kilpailujen seuraamiseksi. Musiikki soi koko viikonlopun ajan ja paikalle odotetaan jopa yli 170 kilpailijaa, intoilee sarjan promoottorina toimivan LiveSports Promotionsin Pauli Kauppinen.

Lauantaina Parikkalassa mitellään Micro Junior, Mini Junior, Junior SM, Sport, Pro SM sekä Pro Lite SM -luokissa. Sunnuntaina radalla ovat Junior 11-14, Naiset, Veteraanit, Pro SM ja Pro Lite SM. Kilpailut ajetaan alustavan aikataulun mukaan lauantaina klo 8.30-17.00 ja sunnuntaina klo 8.45-16.45.

Snowcross SM sarja käsittää tulevalla kaudella neljä osakilpailuviikonloppua. Kaikki osakilpailut näytetään suorana LiveSportsin Youtube-kanavalla klo 8.30 alkaen sekä AlfaTV:llä ja Ruutu-palvelussa SM-päivinä lauantaina klo 15.30-17.30 ja sunnuntaina klo 16.00-17.00. Parikkalan osakilpailu ajetaan 16.-17. helmikuuta.

Jokaisessa osakilpailussa Pro-luokan kolmen kärjelle on luvassa rahapalkinnot. SM-finaalin voittaja saa 500 euroa, toiseksi tullut 250 euroa ja kolmanneksi tullut 150 euroa. Junior 11-14, Junior SM, Naiset, Sport, Veteraanit ja Pro Lite -luokissa palkitaan joka luokan kolme parasta. Mini ja Micro-luokissa palkitaan kaikki osallistujat. Lisäksi sarjan yhteistyökumppani Koneliike Korteniemi tarjoaa HoleShot-palkinnot kaikkien luokkien finaalierissä. SM-sarjan palkinnot valmistaa Blingfactory.

Uutisia ja kuulumisia voi seurata sarjan Facebook-sivuilta.

Tutustu tästä Parikkalan rataan:

Kuva: LiveSports Promotions

Parikkalan osakilpailun alustava aikataulu:

Lauantai

8.30                   Micro Junior, Sport, Junior SM Harjoitus&aika-ajot
9.30                   Micro Junior, Sport, Junior SM Erä 1
10.15                 Micro Junior, Sport, Junior SM Erä 2
10.45                 Micro Junior, Sport, Junior SM Palkintojenjako
11.20                 Pro, Pro Lite Harjoitus
12.20                 Pro, Pro Lite Karsintaerät 1
13.40                 Pro, Pro Lite Karsintaerät 2
14.55                 Mini Junior Harjoitus&aika-ajot
15.10                 Pro, Pro Lite Last Chance
15.25                 Mini Junior Erä 1
16.10                 Mini Junior Erä 2
16.25                 Pro Lite Finaali
16.45                 Pro Finaali
17.00                 Pro, Pro Lite, Mini Junior Palkintojenjako

Sunnuntai

8.45                   Junior 11-14, Naiset, Veteraanit Harjoitus&aika-ajot
9.30                   Junior 11-14, Naiset, Veteraanit Erä 1
10.15                 Junior 11-14, Naiset, Veteraanit Erä 2
10.45                 Junior 11-14, Naiset, Veteraanit Palkintojenjako
11.20                 Pro, Pro Lite Harjoitus
12.20                 Pro, Pro Lite Karsintaerät 1
13.40                 Pro, Pro Lite Karsintaerät 2
15.10                 Pro, Pro Lite Last Chance
16.10                 Pro Lite Finaali
16.30                 Pro Finaali
16.45                 Pro, Pro Lite Palkintojenjako

Teksti: Snowcross SM tiedotus

Snowcross SM lyö kaasun pohjaan tulevalle kaudelle

Snowcrossin SM-sarja käynnistyy helmikuussa – Odotettavissa jälleen kuljettajaennätyksiä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross