Speedway 01.10.2017

Pariajon SM-kulta Kuusankoskelle

Kuusankosken Timo ja Teemu Lahti ajoivat kotiradallaan pariajon SM-kultaa. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn pariajon SM-finaali teki paluun kotimaiseen kilpailukalenteriin lauantaina, kun kauden viimeiset SM-mitalit laitettiin jakoon Kuusankoskella. Mestariksi nousi Kuusankosken joukkue.

Kaikkiaan kuusi kerhoa oli mukana tavoittelemassa mitaleita. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähti kotijoukkue Kuusankoski Timo Lahden, Tero Aarnion ja Teemu Lahden muodostaessa joukkueen. Suurin haastaja ennakkoon oli Porin joukkue, mutta pronssista oli ennakkoon luvassa tiukka taisto useamman joukkueen kesken.

Päivän kilpailu oli lopulta kotijoukkue Kuusankosken näytös, sillä joukkue ajoi mestariksi häviämättä pistettäkään. Joukkueen ykköskuljettaja Timo Lahti ajoi neljä erää ja voitti niistä kaikki. Tero Aarnio ja Teemu Lahti ajoivat kolme erää mieheen. Aarnio saalisti kuusi ja vanhempi Lahden veljeksistä Teemu seitsemän pistettä.

Pori ajoi hopealle ja hävisi voittajille viidellä pisteellä. Jooa Partanen ajoi 11, Jari Mäkinen viisi ja Henri Ahlbom neljä pistettä.

Pronssista jouduttiin lopulta ajamaan uusinta Hyvinkään ja Haapajärven välillä, jotka molemmat ajoivat 14 pistettä. Uusinnassa Hyvinkään Timi Salonen peittosi Haapajärven Antti Vuolaksen, joten pronssi matkasi hyvinkääläisille. Viides sija matkasi Pirkanmaalle yhdeksällä pisteellä, ja Seinäjoki jäi kuudenneksi vain pisteen erolla.

Tulokset:

1. KMMK 25: Tero Aarnio 6, Timo Lahti 12, Teemu Lahti 7
2. PMK 20: Jooa Partanen 11, Jari Mäkinen 5, Henri Ahlbom 4
3. HyMK 14+3: Timi Salonen 9+3, Toni Hyyryläinen 5
4. HjMK 14+2: Niilo Vuolas 7, Antti Vuolas 7+2
5. PirMM 9: Aarni Heikkilä 9, Mattias Blom 0
6. SeMK 8: Arttu Pentinmäki 5, Allan Angelstok 3

Teksti: Matias Hirsimäki

SPEEDWAY: Ankkurikuskit vauhdissa maailmalla

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway