Ralli 10.10.2017

Parasta kauttaan ajava Suninen: “Fiilis on tällä hetkellä hieno”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team

Nuori rallilupaus, 23-vuotias Teemu Suninen, ajoi tänä vuonna MM-sarjassa WRC-luokan debyyttinsä ja yllätti vauhdillaan. Viime viikonloppuna hän nappasi voiton Espanjan MM-rallin WRC2-luokasta. Mies suhtautuu menestykseensä kuitenkin yhtä kylmähermoisesti kuin ajamiseen ylipäätänsä.

Vantaalla asuva ja M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla ajava Suninen taistelee parhaillaan WRC2-luokassa hopeamitalista. Lisäksi Suninen debytoi Ford Fiesta WRC:llä MM-ralleissa Puolassa ja Suomessa ja osoitti, että vauhti on kova sielläkin. Puolassa Suninen oli kuudes ja Neste Rallissa hän kaasutteli kokonaistulosten neljänneksi.

Vahvuutenaan Suninen pitää tiettyä kylmähermoisuutta.

Oli tilanne mikä tahansa, niin pystyn keskittymään ja antamaan kaikkeni, mies pohdiskelee.

– Myös sellainen raaka nopeus ja fiksuus ovat valttikorttejani. Ajan kovaa niissä kohdissa, missä kannattaa. Toisaalta joka paikassa ei tarvitse olla nopea, vaan täytyy tunnistaa huonot osuudet ja selvittävä ne läpi eli kyse on myös kestävyydestä. Hyvillä pätkillä voi sitten ajaa kovaa.

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team

Suninen ajoi kartingia 6-vuotiaasta 18-vuotiaaksi, jonka jälkeen hän siirtyi vuodeksi rallicrossiin. Nyt takana on nelisen vuotta rallia. Mies valittiin AKK:n ensimmäiseksi Tulevaisuuden Tähdeksi vuonna 2014, ja hän on osoittanut valintansa osuneen nappiin.

– Kulunut kausi on parhaani ikinä. WRC2:ssa on ollut hyvä vauhti ja fiilis on tällä hetkellä hieno. Ja en olisi uskonut, että pystyn ajamaan WRC:ssä kärkivauhdissa ja kisaamaan podiumpaikoista, Suninen summaa.

Kokemusta kuitenkin vielä tarvitaan etenkin asfalttiralleista.

– Minulla on kuitenkin vielä aika vähän kokemusta ja pääasiassa niistä harjoitusolosuhteista, missä olen kasvanut.

Sunisen kausi jatkuu lokakuun alussa Espanjan rallissa ja päättyy kuun lopussa Britteihin.

– Kahdessa kisassa on vielä onnistuttava. Sen jälkeen katsotaan jatkoa.

Teemu Sunisen parhaita rallisaavutuksia tähän mennessä:

Teksti: Milla Vahtila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli