Moottoriurheilutapahtumat 18.08.2016

Paluun tekevä Imatranajo tähdittää Suomen monipuolista moottoriurheiluviikonloppua

Juha Kallio ja Suzuki GSX-R Muistojen Imatranajossa. Kuva: Tuomo Seppänen

Tulevana viikonloppuna legendaarinen Imatranajo tekee paluun Suomen kisakalenteriin, Vaasa isännöi kansainvälistä pienoisautokilpailua, Jyväskylä Trialin PM-koitosta ja SM-pisteistä kisataan niin rallissa, motocrossissa rallicrossissa, speedwayssa kuin pienoisautoilussakin.

IMATRANAJO TEKEE PALUUN

Imatranajo tekee paluun Vuoksen rannalle, kun Suomen IRRC-osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna. Imatran kaduilla ajetaan 30 vuoden tauon jälkeen ensimmäistä kertaa kilpaa moottoripyörillä. Kansainvälisen IRRC-katuratakilpasarjan Suomen osakilpailu houkuttelee Imatralle sarjan kärkikuljettajien lisäksi kotimaan tähdet. Soololuokkien lisäksi huippuluokan kilvanajoa on tarjolla sivuvaunuissa.

Superbike-luokan kärkikolmikko, belgialaiset Vincent Lonbois, Sebastien La Grelle sekä saksalainen Didier Grams saavat epäilemättä Imatralla poikkeuksellisen kovaa vastusta sarjan ulkopuolisista kuljettajista, kun vastaan asettuu Imatran Moottorikerhon Juha Kallion johdolla nippu kotimaisia Superbiken huippunimiä. Erityisesti mainittakoon Endurancen MM-sarjaa viime vuodet kiertänyt Timo Paavilainen, jonka meriittilistalta löytyy myös Mansaaren TT:n osallistuminen. Supersport-luokassa sarjakärjen muodostavat Tsekin Marek Cerveny, hollantilainen Joey den Besten sekä ranskalainen Pierre-Yves Bian. Suomalaiskuljettajista sarjaa kiertävät Imatran Moottorikerhon Sammy Ahonen sekä Mansaarellakin menestynyt Tuukka Korhonen. Menestyneimmät kuljettajat löytyvät sivuvaunuluokasta, kun viivalle asettuvat neljän maailmanmestaruuden mies Pekka Päivärinta parinaan Kirsi Kainulainen sekä tittelin kuusi kertaa nimiinsä vienyt brittiläinen Tim Reeves Mark Wilkens parinaan.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/irrcn-karkikuljettajat-kohtaavat-kotimaan-tahdet-imatralla

Lippujen hinnat ja ostopaikat: Moottoriurheilu.tv/imatranajolippu-kannattaa-vaihtaa-rannekkeeseen-ennakkoon

Kilpailun aikataulu

19.-21.08. Road Racing, Kansainvälinen Imatranajo (IRRC) Imatra

sm_ralli_turku

RALLIN SM-PISTEISTÄ KISATAAN TURUSSA

Ralli SM-sarjan viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Länsirannikon rallipoluilla. Määräaikaan mennessä kisaan ilmoittautui 103 kilpailijaparia. Ralli ajetaan kaksipäiväisenä siten, että perjantaina kilpailijat ajavat kolme erikoiskoetta ja lauantaina kuusi. Rallin kilpailukeskuksena toimii Turun Messu -ja Kongressikeskus Artukaisissa.

Perjantain seremoniallinen lähtö tapahtuu Aurajoen jokirannalta. Ensimmäinen kilpa-auto starttaa kohti Suopohjan yleisöerikoiskoetta klo 20.01. Illalla kilpailijat ajavat erikoiskoekilometrejä reilut 23, ennen siirtymistä yötauolle noin klo 23.

Lauantaina kilpailijat ajavat vielä kuusi erikoiskoetta, joista kaksi (EK4 ja EK5) kaksi kertaa. Yhteensä erikoiskoekilometrejä lauantaille kertyy reilut 60. Rallin päätöserikoiskokeena toimii legendaarinen Saukonojan erikoiskoe. Maalijuhlallisuudet ja palkintojen jako tapahtuvat kilpailukeskuksella, jonne kilpailijat saapuvat lauantaina klo 17 jälkeen.

Rallipassien myynti alkaa maanantaina 15.8. klo 9 Turun seudun ABC-liikennemyymälöissä. Rallipassi maksaa 20 €, sisältäen pääsyn jokaiselle erikoiskokeelle ja Aamuset-rallilehden reittikartalla. Yksittäisliput erikoiskokeille 10 € (HUOM! Erikoiskokeilla vain käteismaksu).

Kilpailun seuraamisen helpottamista varten on kehitetty myös mobiilisovellus ”SM Ralli Turku 2016”, joka on Android-puhelimissa Play Kaupassa sekä iOS-puhelimissa Apple Storessa. Sovelluksen käyttö onnistuu myös ”offline-tilassa”, kuuluvuuksien ulkopuolella. Nettiralliradio toimii myös Turun rallissa: http://www.rallism.fi/

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallin-sm-pisteista-kisataan-seuraavaksi-turussa

LA SU 19.-20.08. SM-Ralli Turku

 

Sivuvaunuluokan SM-kautta on hallinnut myös avausosakilpailussa korkeimmalle korokkeelle noussut parivaljakko Roy Lindgren ja Trybom Christer.

Sivuvaunuluokan SM-kautta on hallinnut myös avausosakilpailussa korkeimmalle korokkeelle noussut parivaljakko Roy Lindgren ja Trybom Christer.

MOTOCROSSIN SIVUVAUNULUOKAN SUOMEN MESTARIT KUKITETAAN HEINOLASSA 

Sivuvaunumotocrossin SM-kausi huipentuu tulevana viikonloppuna HeinolaSSA ajettavaan finaaliin. Ennakkosuosikkina sunnuntain kisaan starttaa parivaljakko Roy Lindgren – Christer Trybom, jotka pitävät ykköspaikkaa hallussaan täydellä sadalla pisteellä. Niin ikään toisella sijalla olevat Juha Tuominiemi ja Marko Dammert ovat ajaneet tasaisen kauden sijoittuen kaikissa neljässä kisalähdössä toiseksi. Heillä pisteitä on kasassa 88. SM-pronssissa tällä hetkellä vahvimmin ovat kiinni Paavo Leppänen ja Jenni Vähäkainu 76 pisteellä.

ATV:n crossikalenterissa on vielä kaksi osakilpailua jäljellä. Tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää nimissään Jani Tanhuanpää 144 pisteellä. Toisena on Lasse Ruotsalainen 128 pisteellä ja aivan hänen kannoillaan kolkuttelee 124 pisteellä Valtteri Vainionpää.

ATV-Veteraaneissa käydään Heinolassa niinikään kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Ennakkosuosikkina lauantaina ajettavaan kisaan starttaa kauden jokaisesta lähdöstä täysosuman ottanut Jouni Tägtström (150 pist.). Toista sijaa pitää 120 pisteellä Veli-Pekka Rissanen ja kolmantena 101 pisteellä on Harri Autio.

Heinolan motocross-radalla ajetaan lauantaina kansalliset MX65, MXC/C, MXC/B+MXC/A-luokat ja sunnuntaina MXB, MX125, MXD. Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut 277 ajajaa.

Lähtöluettelo

LA-SU 20.-21.08. Motocross, SM, Suomen Cup, Kansallinen, MXATV, MXATV Vet, MX-Liiga Junior, SM MXSV, MX-Liiga Heinola
Komostenkylän Motocrossrata, Heinola. Opastus: Heinolan pohjoinen liittymä

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina 20.8. OuluZonen radalla.

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan lauantaina 20.8. OuluZonen radalla.

OULUSSA SAATETAAN NÄHDÄ RALLICROSSIN SM-SARJAN RATKAISUJA

Rallicrossin SM-sarjan neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Oulun OuluZone-radalla lauantaina. Huima kausi on kääntymässä kohti huipennustaan ja Oulussa kuuma pistetaistelu roihahtanee oikein huolella liekkeihin. SuperCareissa on kenties jossain määrin yllätyskärki ennen Oulua. 19-vuotias Jere Kalliokoski johtaa 57 pisteellä ja on ajanut uskomattoman hienon kauden Skoda Fabiallaan. Toisena luokassa on 50 pisteellään Toni Lukander, jonka ei edes pitänyt ajaa kuin kauden kaksi ensimmäistä kilpailua, mutta niin vain mies sai riittävästi yhteistyökumppaneita taakseen ja nyt hänet nähdään myös Oulussa. Aki Karttunen on SuperCareissa tällä hetkellä kolmas 46 pisteellä.

SRC-luokassa Jussi Klemola keikkuu kärjessä 63 pisteellään. Ouluun Klemola lähtee kahden kilpailun voittoputkessa hakemaan hattutemppua. Klemolasta tasan 10 pisteen päässä on Peter Heleniusja kolmantena oleva Sami Kiskolakin on vain 17 pisteen päässä, joten ratkaisujen hetket ovat todellakin käsillä.

Maailman tasaisin Autokrossi-luokka ei ole turhaan titteliään ansainnut. Vesa Puuskamäki on paiskannut murtoluku-Fiatiaan sellaisella otteella, että saaliina on kolmen osakilpailun jälkeen 63 pistettä. Toisena tuleva Manu Juhola vaanii kuitenkin vain 9 pisteen päässä, eikä Jori Seppälälläkään ole kärkeen matkaa kuin 11 pistettä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tunnelma-tiivistyy-nahdaanko-mestaruusratkaisuja-oulussa

LA 20.08. Rallicross SM Ouluzone
Kuusamontie 3250, 91310 Arkala

Kuva: Kuva Petteri Pohjola Speedwaysanomat.

SPEEDWAYN SM-LIIGAN KÄRKIKAMPPAILU LAUANTAINA HYVINKÄÄLLÄ

Speedwayn SM-liiga on ylittänyt jo kauden puolivälin, mutta SM-mitalien suhteen kaikki on vielä avoinna. Peli niin sanotusti kovenee kohti kauden päätöstä, joka ajetaan Porissa Yyterin radalla 24. syyskuuta. Kauden neljässä jäljellä olevassa ottelussa kohtaa kauden kolme ennakkosuosikkia ja sarjatilanteen mukaan kolme parasta joukkuetta kolmasti, ja nyt lauantaina näistä kohtaamisista nähdään ensimmäinen.

Viime lauantaina samalla radalla ajetun SM-finaalin kuljettajista on mukana Jesse Mustosta lukuun ottamatta kymmenen parasta. Mustosen Ankkurit on SM-liigasta lepovuorossa, mutta Mustonen itse ajaa sen sijaan Hollannissa maaradan MM-sarjaa. Englannissa viime viikonloppuna SM-finaalin sijaan ajanut Nike Lunna puolestaan nähdään nyt radalla. Kun mukaan otetaan vielä Porin Nopean ruotsalainen Alexander Edberg, on kuljettajakattaus varmasti kohdallaan erittäin jännittävää ja mestaruustaistelun suhteen tärkeää ottelua varten.

Ottelu alkaa kello 13.00 ja liput maksavat 10 euroa. Ennen SM-liigaa ajetaan minispeedwayn henkilökohtaisen Suomen Cupin pisteistä alkaen kello 10.40.

SM-LIIGAN SARJATILANNE 6/10 17.8.2016
1) Haukat 5 ottelua (+165 eräpistettä) 20 sarjapistettä, 2) Sand Blowers 4 (+151) 19, 3) Porin Nopea Racing 4 (+132) 17, 4) Ankkurit 5 (+140) 16, 5) Kotkat 6 (+94) 12.

LA 20.08. Speedway, SM, Suomen Cup Ottelu 7, Haukat – Kotkat – Sand Blowers – Porin Nopea Racing, Minispeedway 85cc, Microspeedway, Hyvinkää
Hyvinkään vauhtipuiston speedway rata, Hikiäntie 1508 Hyvinkää

 

Kuva: Valtteri Eklund

Kuva: Valtteri Eklund

PIENOISAUTOILUN TP-10 LUOKAN SUOMENMESTARUUS RATKEAA KOUVOLASSA

Kymen pienoisautokerho järjestää tulevana viikonloppuna Kouvolassa kilpailun, jossa ajetaan lauantaina SM-luokka TP-10 ja kansallisena luokkana ratakasi.  TP-10-luokassa mestaruus vielä täysin auki. Sarjaa johtaa tällä hetkellä Panu Vehniäinen, toisena on Jari Valkola ja kolmantena hallitseva mestari Teemu Saarinen. Lauantaina kilpailuun osallistuu sekä TP-10-luokassa että ratakasissa 15 kuskia. Sunnuntaina ajetaan SM-luokka LS-5 ja lisäluokkana FG-mini. Kouvolan kilpailu on LS-5-sarjan viidestä osakilpailusta kolmas, joten mestaruutta ei vielä kukaan pääse juhlimaan tulevana viikonloppuna. Sarjan kärjessä on tällä hetkellä Fullspeed Rc:n Tuomo Otsavaara 27 pisteen turvin ennen toisena olevaa Antti Laurinkoskea. LS-5-luokan kilpailuun osallistuu 15 kuskia ja FG-mini luokassa kisaa 4 kuskia.

LA-SU 20.-21.08. Pienoisautoilu SM, TP-10 SM IV + LS-5 SM III, Tykkimäen Moottoriurheilukeskus
Tehontie 51, 45200 Kouvola

Sieppaa

JYVÄSKYLÄ ISÄNNÖI TRIALIN PM-KOITOSTA

Tulevana viikonvaihteena kisaillaan Jyväskylän Laajavuoren maastoissa trialin Pohjoismaiden mestaruuksista. Lauantaina ajetaan henkilökohtaisista PM-pisteistä ja sunnuntaina on maajoukkueiden vuoro taituroida paremmuudesta. Eliittiluokassa on vahvana ennakkosuosikkina MM-sarjaa kiertävä ruotsalainen Eddie Karlsson. Kovan vastuksen tarjoaa norjalaiset EM-kiertäjät Håkon Pedersen ja Ib Andersen. Suomalaisten menestyminen on Timo Myöhäsen ja konkari Jussi Haapasen varassa. Nuorten luokassa suomalaisista odotetaan Henkka Vierimaan ja Leevi Lindqvistin hyvää suoritusta. Mukana on myös 40+ ja naisten luokka. Kaikkiaan kuskeja on mukana 62.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina ensimmäinen joukkue lähtee matkaan klo 09.30. Kilpailukeskuksena toimii hiihtokeskus Laajarin tilat.

LA-SU 20.-21.08. Trial, PM, Henkilökohtainen ja joukkue, Jyväskylä

 

Pienoisautoilu

SUOMALAISET PUOLUSTAMAAN TITTELEITÄÄN VAASAAN PIENOISAUTOILUN MM-KILPAILUUN

Vaasan Pitkämäen RC-radalla järjestetään viikonloppuna radio-ohjattavien 1/10-luokan sähkökrossiautojen 40+ kansainvälisen kilpailu, jonne on ilmoittautunut kuljettajia seitsemästä eri maasta. Vuonna 2015 luokkamestaruudet menivät suomalaisille Sami Salmelalle ja Jari Itävuorelle, jotka ovat molemmat nyt puolustamassa titteleitään.

Radio-ohjattavien autojen sähkökrossiluokkien 40+ maailmanmestaruudesta ajetaan kahden päivän aikana kahdessa eri luokassa, taka- ja nelivetoluokassa. Lauantaina ajetaan ohjatut harjoitukset sekä alkueräkierrokset, joiden perusteella sunnuntain finaalipaikat jaetaan. Maailman huippukuljettajien arvostama rata on teknisesti haastava ja sitä on edelleen hiottu paremmaksi, joten odotettavissa on tiukkoja taisteluita kuljettajien välillä.

Alkuerät käydään lauantaina klo 14:30-16:30. Sunnuntaina finaaleja ajetaan takavetoluokassa klo 10:30-13:00 ja nelivetoluokassa klo 16:00-18:00.

19.- 21.08. Pienoisautoilu, Electric Buggy 40+ Race, Vaasa, KV     

 

MM-KILPAILUT

Johann Zarco vei nimiinsä myös viime viikonloppuna ajetun Itävallan MM-osakilpailun. Kuva: Ajo Motorsport

Johann Zarco vei nimiinsä myös viime viikonloppuna ajetun Itävallan MM-osakilpailun. Kuva: Ajo Motorsport

AJON TIIMI HAKEMAAN MENESTYKSELLEEN JATKOA TSEKKEIHIN

Aki Ajon johtama Ajo Motorsport lähtee jatkamaan menestystaivaltaan Tsekkien Brnon radalle. Viime viikonloppuna tallin Moto2-luokan kuljettaja Ranskan Johann Zarco voitti Red Bull Ringillä ajetun Itävallan MM-osakilpailun ja Moto3-luokan Brad Binder sijoittui toiseksi. Zarco on nyt voittanut neljä osakilpailua viidestä ja ottanut yhden toisen sijan. Hän vei myös viime vuonna Tsekin osakilpailun nimiinsä, joten ranskalaiselta voidaan odottaa paljon. Tällä hetkellä mies johtaa Moto2-luokan MM-sarjaa 34 pisteen erolla. Moto3-luokkaa johtava Brad Binder sijoittui viime viikonlopun MM-osakilpailussa toiseksi ja on kasvattanut piste-eroaan toisena olevaan jo 67 pisteeseen.

21.08. Road Racing, MM MotoGP, Tsekki, Brno
www.motogp.com

Lauantai Aika-ajot
Moto3 13:35
MotoGP 15:10
Moto2 16:05

Sunnuntai Kilpailu
Moto3 12:00
Moto2 13:20
MotoGP 15:00

Kuva: AKK Sports Oy

MM-RALLI SIIRTYY SAKSAN MAALLE

Rallin MM-sarja suuntaa Suomen osakilpailun, Neste Rallin jälkeen Saksaan. Ensi viikonloppuna taistoa rallin maailmanmestaruudesta jatketaan ADAC Rallye Deutshclandissa. Vaativa asvalttikisa Moselin viinitarhojen ja Baumholderin sotilasalueen betoniteiden herruudesta alkaa torstai-iltana lähtöseremonioilla Trierissä.

Saksan MM-osakilpailussa on mukana neljä suomalaista kuljettajaa. Neste Rallissa toiseksi sijoittuneet Volkswagen Motorsportin Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila lähtevät hakemaan Saksasta lisää pisteitä mestaruusjahtiin Volkswagen Polo R WRC:llä.

Suomessa ylivoimaisen luokkavoiton ottaneet Skoda Motorsportin tehdastiimin Esapekka Lappi ja Janne Ferm ajavat ainoana suomalaisena kilpailijaparina Saksassa WRC2-luokan pisteistä. Lappi dominoi Neste Rallissa WRC2-luokkaa ja nousi sarjapisteissä neljänneksi voittonsa turvin.

Toinen nuori suomalainen kuljettaja Teemu Suninen ajaa Saksassa RC2-luokassa, eli ei kerää pisteitä WRC2-sarjaan mutta ajaa kisaa vastaavala kalustolla. Suninen hakee kartturinsa Mikko Markkulan kanssa Saksasta kokemusta tulevaisuutta varten. Suninen on ottanut jo kolme voittoa WRC2-luokassa tähän mennessä. Tällä hetkellä Suninen on WRC2-sarjassa toisena vain 2 pisten päässä sarjaa johtavasta Elfyn Evansista.

Katso tästä MM-rallin lähetysajat: www.ruutu.fi/urheilu/moottoriurheilu

18.- 21.08. MM-ralli, Saksa, Trier

Jesse Mustonen pääsee Eenrumissa mittaamaan vauhtinsa maailman parhaimpia vastaan. Kuva: Mika Mylläri

Jesse Mustonen pääsee Eenrumissa mittaamaan vauhtinsa maailman parhaimpia vastaan. Kuva: Mika Mylläri

MUSTONEN TOTEUTTAMAAN UNELMAANSA MAARADAN MM-KOITOKSEEN HOLLANTIIN

Varkautelainen Jesse Mustonen pääsee ajamaan maaradan MM-sarjan toisen kilpailun Hollannin Eenrumissa tulevana sunnuntaina. MM-sarjan ensimmäisenä varamiehenä oleva Mustonen pääsee kilpailuun loukkaantuneen ranskalaisen Theo di Palman tilalle.

MM-finaaliin pääseminen ja ajaminen maailman parhaimpia vastaan on ollut yksi Mustosen suurimmista unelmista. Mies pärjäsi hyvin ruohoradoilla ajetuissa MM-karsinnassa ja Challengessa, joten hän uskoo saavansa hyvän tuloksen myös Hollannista. Kovasta vastuksesta huolimatta suomalainen tavoittelee pääsyä semifinaaliin. Jessen lisäksi Hollannissa Suomen värejä edustaa hänen veljensä Appe Mustonen, joka kuuluu sarjan vakituisiin kilpailijoihin. Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mustonen-kisaamaan-hollannin-mm-taistoon 

21.08. Maarata + ruohorata, MM, Final 2, Hollanti, Eenrum

 

KANSALLISET KILPAILUT

19.-21.08. Rata, Historic Grand Race, Ahvenisto, Hämeenlinna, K
20.08. Cross Country, Kansallinen, Lievestuore
20.08. Drag Racing, Kansallinen, West Coast Street Cup Kalajoki
20.08. Autosuunnistus, Kauhava, Harjoituskilpailu
20.08. Crosskart Ouluzone, Seurakilpailu
20.08. Autosuunnistus Häjyn Rinki, Alahärmä, Harjoituskilpailu
20.08. Rallisprint , Heinjoen moottorirata, Kuopio, K, Aluemestaruus
20.08. Jokamiesluokka Testiradantie 59, Nokian JM/RC-rata, K
20.08. Jokamiesluokka, Puolangan Vaarat X, Roninkangas, Puolanka, K
20.-21.08. Jokamiesluokka, Kemoran moottorirata, Veteli, K
20.-21.08. Kansallinen rallikrossi, Kemora K
20.-21.08. Karting, Powerpark Mika Salo Circuit, X30 Challenge Finland 2016, Alahärmä, K, NEAFP
21.08. Jokamiehenluokka Kokemäen Kuhmut, Risten rata, Kokemäki, K
21.08. Karting MONAKO FK, Sastamala, K
21.08. Speedway, Kansallinen, 500cc, Mini- ja Microspeedway  Pori
23.08. Karting, Haaralankangas FK-Rata SUOMI CUP IV Osakilpailu, Jämsä, Harjoituskilpailu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing