Jäärata-ajo 14.02.2017

Paltamossa ajetaan autojen jääradan SM-pisteistä neljässä eri luokassa

62 ilmoittautunutta tulee kisaamaan lauantaina neljässä eri luokassa, kun Paltamo isännöi jääradan SM-osakilpailua. Kuva: Tero Lyttinen / Raceway Media

Paltamon moottorikerho / UA järjestää viime vuoden tapaan autojen jääradan SM-osakilpailun Paltamossa. Kilpailulähdöt starttaavat ensi lauantaina 18.2. alkaen klo 11. Kilpailun rata sijaitsee Oulujärvellä, aivan Paltamon keskustan tuntumassa aseman rannassa.

Viime vuoteen verrattuna rata on tällä kertaa peilikuvana, jolloin aluetta on saatu yleisöystävällisemmäksi. Hyvän jää- ja lumitilanteen ansiosta rata ja katselualueet ovat hyvässä kunnossa. Alueelle pystytään nyt myös rakentamaan autokatsomo.

Määräaikaan mennessä järjestävät saivat 62 ilmoittautumista viiteen eri luokkaan. Neljässä luokassa on mukana SM-arvoon oikeuttava kuljettajamäärä. Super Saloon vakioliukuesteet-, Super Saloon erikoisliukuesteet- ja V1600-luokat keräsivät mukavasti kuljettajia. Myös nelivetoisten turboahdettujen autojen luokkaan löytyi toistakymmentä osallistujaa, joten tässäkin luokassa on SM-titteli jaossa.

Osallistujien joukossa ovat mm. viime vuoden kaksivetoluokkien mestarit Jukka Lassila ja kansainvälisiäkin rallicross-kilpailuja kiertävä Joni-Pekka Rajala. Kainuun kuljettajista Jussi Kokkosen odotetaan antavan tiukan vastuksen hallitseville mestareille. V1600-luokan mitaleita puolustaa koko viime vuoden kärkikolmikko Jarmo Hallman, Jari Koskimaa ja Emil Westman. Nelivetoluokassa viime vuonna Cup-mestariksi kaasutellut Raahen Ari Perkiömäki joutunee koville ainakin rallicrossin Super Car-luokan Suomen mestarina EM-sarjaan siirtyvän Jere Kalliokosken kanssa. Yli 500-hevosvoimaisilla nelivetoisilla kilpureilla ajavat myös mm. kokeneet autourheilijat Matti Nisula, Jukka Pykäläinen, Pertti Tapojärvi, Matti Santti ja Timo Malava. Paikallista väriä tarjoaa viime vuonna räväköitä otteita Paltamossa esittänyt Kajaanin Niko Korhonen. Kaksivetoisten ralliautojen luokasta löytyy tällä hetkellä ainoastaan kolme autoa.

Viime vuonna Paltamon jäärata-kilpailussa nähtiin kovia taistoja. Kuva: Tero Lyttinen / RACEWAY MEDIA

Alkuperäisen kilpailukalenterin mukaan Paltamossa piti ajaa kauden kolmas osakilpailu, mutta Jalasjärven ja Ikaalisen osakilpailut on jouduttu peruuttamaan vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi. Näinpä SM-sarjan tiivistyi Paltamon ja 18.3. ajettavaan Kuusamon osakilpailuun.

Pääsyliput Paltamon SM-osakilpailuun maksavat 10 €, alle 12v. vanhempien seurassa ilmaiseksi. Kisa-alueen kioski pitää huolen, että nälkä ei pääse yllättämään.

Paltamon Moottorikerho/Urheiluautoilijat ry:n Facebook-sivulle päivitetään tuloksia kilpailun aikana ja viralliset tulokset kilpailun jälkeen. Jäärata-SM:n Facebook-sivuilta löytyy myös lisätietoa sarjasta ja mm. kilpailukartta.

Teksti: Tero Lyttinen / RACEWAY MEDIA

Autojen jääradan SM-sarja startataan Paltamossa 18.2.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo