Ralli 25.01.2019

Pakkaslumipöly hidasti Salon avauspäivää Rovaniemellä “Pumppaamiseksi meni”

Arctic Lapland -rallin yleiskilpailun kolmantena avauspäivän jälkeen ajaa Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen ajavat ralli SM -sarjan avausosakilpailussa Arctic Lapland -rallissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kolmantena.

Reitillä neljäntenä ajaneen Salon päivää hidasti edellisten autojen aikaan saama pakkaslumipöly, joka kylmässä ja tyynessä ilmassa jäi seisomaan paikoilleen.

Salon ero avauspäivän jälkeen rallia johtavaan Emil Lindholmiin on 41 sekuntia. Rallissa toisena ajava Teemu Asunmaa on kahdeksan sekunnin päässä karkkilalaisesta.

– Kyllähän ajaminen pumppaamiseksi meni. Lumipöly esti paikka paikoin inhottavasti näkyvyyden: kun ei näe mitään, niin sinne mutkiin on ihan turhaa riskillä työntää, Salo toteaa.

Rallin neljännen ja avauspäivän pisimmän Siikakämän EK:n (42,69 km) lopun ison tien osuudella Salo jäi väliaikojen perusteella muutamalla kilometrillä viisi lisäsekuntia Asunmaalle.

– Ei vain nähnyt mitään ja jäätiin paljon. Tärkeämpää on ajaa tämä ralli maaliin kuin sokkona penkkaan, Salo summasi.

Huomiseen päätöspäivään mies lähtee luottavaisena.

– Auto toimi hienosti niin kuin renkaatkin ja koko tiimi. Hauskaa on ollut. Huomenna taistellaan lisää, Salo totesi yöpuulle siirryttyään.

Arctic Lapland -ralli jatkuu huomenna lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan alkuillasta noin klo 18:50.

Tuloksia; Arctic Lapland-ralli avauspäivän (5/10 EK) jälkeen:
1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Volkswagen Polo GTI R5 50:21,9
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 + 33,0
3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 41,0
4. Henrik Pietarinen – Juha Lummaa Skoda Fabia R5 + 1:14,9
5. Valtteri Bottas – Timo Rautiainen Ford Fiesta RS WRC + 1:24,1

Teksti: Marko Mäkinen / Juha Salon Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli