Rata-ajo 25.06.2017

Pajuranta toinen Vallelungassa

Juuso-Matti Pajuranta. Kuva: Photo4

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Italian Vallelungassa. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta oli kärsinyt alkukaudesta kahdesta teknisestä keskeytyksestä ja on osaltaan niiden johdosta sarjassa kolmantena.

Vallelungassa kilpailut vietiin läpi kahdessa päivässä ja lauantaina puolen päivän aikaan oli vuorossa vapaat harjoitukset, joissa kolmen kärkikuljettajan ero oli vain 0,2 sekuntia Cosimo Barberinin ollessa nopein, Pajuranta oli toinen ja Ruotsin Joakim Darbom kolmas. Lauantaina illalla kaasuteltiin Trofeo Abarthin aika-ajo, jossa säilyi sama järjestys kuin aika-ajossa eli Barberini, Pajuranta ja Darbom.

Sunnuntaina vuorossa oli ensimmäinen kilpailulähtö, johon Pajuranta starttasi toisesta ruudusta. Sastamalalainen otti erinomaisen lähdön nousten heti lähdössä kärkeen. Nuorukainen vei letkaa muutaman kierroksen ajan kunnes Barberini pääsi ohittamaan hänet. Myös Darbom pääsi kertaalleen jo Pajurannan edelle, mutta sastamalalainen puristi uudelleen ruotsalaisen ohitse ollen maalissa lopulta toinen.

Toiseen lähtöön Pajurannan lähtöruuduksi osoittautui seitsemäs ruutu, kun ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärki lähtee toiseen kilpailuun käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Jälleen Pajuranta teki hienoa työtä kilpailun alussa nousten jo selvää johtoasemaan, mutta tällä kertaa kierroksella ohitettava sekoitti kilpailua niin pahasti, että neljän sekunnin takamatkalta Barberini pääsi kuittaamaan Pajurannan, joka oli ruutulipulla jälleen toinen.

– Joka kerta, kun oltiin radalla olin toinen. Tasainen viikonloppu ainakin, mutta kyllä harmittaa varsinkin toisessa kilpailussa kierroksella ohitettavan hölmöily minkä johdosta menetin voiton. Nyt Abarthissa on reilun kuukauden tauko ja seuraavaksi jatketaan Italian Magionessa, Pajuranta kertasi viikonloppua.

Trofeo Nazionale Abarth -sarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Italian Magionessa.

Sarjan pistetilanne:

  1. Cosimo Barberini 158p
  2. Joakim Darbom 134p
  3. Juuso-Matti Pajuranta 124p

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo