Rata-ajo 26.04.2016

Pajuranta tavoittelemaan sarjavoittoa Suomeen italialaisessa tiimissä

Juuso-Matti Pajuranta on viime kauden EM-hopeamitalisti ja Italian sarjan mestari.

Sastamalalainen autourheilija Juuso-Matti Pajuranta aloittaa kilpailukautensa tulevana viikonloppuna Italian Monzassa. Pajuranta jatkaa edellisten kausien tapaan Abarthin merkkiluokassa, joka on muuttanut hieman muotoaan viime kaudesta. Sarja kantaa nykyään Trofeo Nazionale Abarth nimeä ja käsittää seitsemän kilpailuviikonloppua, joissa jokaisessa on 40 minuutin harjoitus, 25 minuutin aika-ajo sekä kaksi kilpailulähtöä.

Sarjan ensimmäinen kilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Monzan radalla Italiassa ja sarja loppuu lokakuussa Mugellon radalla Italiassa. Viime kauden EM-hopeamitalistina ja Italian mestaruussarjan voittajana Pajuranta lähtee tavoittelemaan sarjasta voittoa Suomeen. Pajuranta jatkaa myös samassa italialaisessa V-Action tiimissä.

– Hommat on toiminut hyvin edellisten kausien tapaan Abarthin sarjassa ja siellä on hyviä kilpailuja tiedossa, joten päätin jatkaa kyseisessä sarjassa. Viime vuodelta jäi vielä EM-sarjan voitto hampaan koloon, joten pakkohan sinne on tänä vuonna lähteä voittoa tavoittelemaan. Abarthin omassa sarjassa on tosiaan seitsemän kilpailuviikonloppua, mutta neuvottelen vielä tiimin kanssa muutamasta eri sarjasta ja tavoitteena olisi ajaa noin 13 viikonloppua kilpaa tänä vuonna, kertoo Pajuranta.

Sastamalalainen on ehtinyt ajaa jo neljä päivää testiä kevään aikana ja on ollut tyytyväinen autoonsa. Pajuranta ajoi huhtikuun alussa lisäksi yhden testipäivän Monzan radalla, ja varsinkin pitkät vedot sujuivat hyvin siellä.

– Kaiken pitäisi olla nyt valmiina viikonlopun kilpailuun ja odotan jo innolla, että pääsee taas ajamaan, kertasi Pajuranta.

Monzan viikonloppu alkaa perjantaina harjoituksilla ja jatkuu aika-ajolla, lauantaina sekä sunnuntaina ajetaan yksi kilpailulähtö.

Teksti ja kuva: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta