Rata-ajo 08.04.2019

Pajurannan GT4-kilpailu päättyi keskeytykseen Monzassa

Juuso-Matti Pajurannan autokunnan kilpailu päättyi vahvasta alusta huolimatta keskeytykseen Monzassa. Kuva: Sport & Comunicazione.

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta avasi kilpailukautensa viikonloppuna Monzassa Italian GT4-sarjan avausosakilpailussa Maseratilla. Kilpailu päättyi harmittavasti keskeytykseen.

Pajuranta osallistui kilpailuun V-Action tiimin väreissä ja hänen kanssaan autokunnassa ajoivat portugalilainen Jorge Rodrigues sekä italialainen Alberto Cerqui. Perjantaina ja lauantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa sastamalalaisen autokunta oli toiseksi nopein molemmissa harjoituksissa.

Lauantaina iltapäivällä ajetussa aika-ajossa Pajuranta oli omassa osiossaan toiseksi nopein, mutta kun kaikkien kolmen kuljettajan ajat lasketaan yhteen, jäi tulokseksi neljäs lähtöruutu sunnuntain kilpailuun.

Sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa kahden jälkeen alkanut kilpailu aloitettiin turva-auton perässä sateen kastelemalla radalla. Sastamalalainen aloitti oman autokuntansa kilpailun ja teki tunnin ajovuorollaan hienoa työtä nostaen autonsa kilpailun kärkeen sekä kasvattaen eron toisena olevaan autokuntaan yli 22 sekuntiin.

Pajurannan jälkeen kilpailua lähti jatkamaan Portugalin Rodrigues, joka ei ollut märällä radalla aivan kotonaan ja aluksi hävisi aikaa rutkasti muihin kilpailijoihin nähden. Juuri ennen kuin Rodriguesin ajovuoron oli määrä päättyä tuli autoon tekninen vika ja kilpailu jäi kesken.

– Meillä oli ihan hyvä joukkue kisaa ajatellen kasassa ja varsinkin tuo oma veto kilpailussa meni lähes täysin nappiin. Kaikki näytti sen puolesta hyvältä, mutta moottoriurheilussa on paljon liikkuvia tekijöitä ja välillä käy näin. Nyt puntaroin lähiviikkojen aikana omalta kohdalta, että lähdenkö mukaan sarjan seuraavaan osakilpailuun, Pajuranta kertoi kilpailun jälkeen.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo