Rata-ajo 15.07.2018

Pajurannalle voitto ja kakkossija Mugellosta

Juuso-Matti Pajuranta. Kuva: AKK/Arto Markkanen

Trofeo Nazionale Abarth- sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu kaasuteltiin tänä viikonloppuna Italian Mugellon radalla. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta matkusti Mugelloon sarjan kakkospaikalla.

Normaaliin tapaan viikonloppu käynnistyi perjantaina aamupäivällä vapailla harjoituksilla, jossa Pajuranta vastasi nopeimmasta kierrosajasta. Iltapäivällä oli vuorossa aika-ajo, joka ajetaan tänä vuonna kahdessa osassa siten, että ensimmäisestä aika-ajosta kahdeksan nopeinta kuljettajaa selvittää tiensä Superpole aika-ajo osioon. Ensimmäisessä osiossa sastamalalainen oli kolmas ja nousi Superpole aika-ajossakin kärkeen vielä ennen viimeisiä yrityksiä, mutta italialaiskaksikko Cosimo Barberini sekä Andrea Mabellini paransivat vielä aikaansa ja Pajurannalle tuli kolmosruutu ensimmäiseen kilpailuun.

Ensimmäinen kilpailu kaasuteltiin lauantaina puolen päivän jälkeen ja kolmannesta ruudusta lähtenyt Pajuranta nousi heti lähdöstä kärkeen. Sastamalalainen veti letkaa muutaman kierroksen ajan, kunnes Barberini pääsi tekemään ohituksen neljännellä kierroksella. Pajuranta jäi kuitenkin aivan perään roikkumaan ja haastoi italialaista kärjessä siihen malliin, että Barberini teki kolmanneksi viimeisellä kierroksella virheen ja ajautui radalta ulos. Maaliin tultiin järjestyksessä Pajuranta, Mabellini ja Barberini.

Toiseen kilpailun lähdettiin jälleen tuttuun tyyliin ensimmäisen kilpailun tuloksien käännetyssä lähtöjärjestyksessä ja näin Pajuranta starttasi kahdeksannesta ruudusta. Jälleen Pajurannan kilpailun alku oli vahvaa ja hän nousi kilpailun kärkeen jo toisella kierroksella. Sastamalalainen johti kilpailua yli puolen välin, kunnes kierroksella ohitettava jäi nuorukaisen eteen siihen malliin, että Pajuranta joutui jarruttamaan ja samalla Barberini tuli takaa ohi. Toisen kilpailun ruutulipulle ajettiin järjestyksessä Barberini, Pajuranta ja Mabellini.

– Aika-ajossa kaverit sai osumaan kierroksen vaan paremmin ja jouduin lähtemään kolmannesta ruudusta. Molemmissa kilpailussa hyvät lähdöt ja hyvä vauhti oli, mutta harmittaa toisessa kilpailussa, kun kierroksella ohitettava jäi linjalle ja jouduin käymään jarrulla. Samalla Barberini kuittasi ohi enkä päässyt enään takaisin viimeisillä kierroksilla, Pajuranta kertasi viikonlopun jälkeen.

Trofeo Nazionale Abarth- sarja jatkuu kahden kuukauden päästä Vallelungan radalla Italiassa.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo