Ralli 28.02.2019

Pajari ensi kertaa Itärallin maisemiin

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin autot ja kuljettajat kauden 2019 "vaatetuksessa". Kuva: Sami Pajarin tiedotus.

GGTurbo Ford Junior Rally Teamin Sami Pajari (HeiUA) – Antti Haapala (KR-TEAM RY) starttaavat rallin SM-sarjan lauantaiseen osakilpailuun numerolla 36 tavoittelemaan SM3-luokan SM-pisteitä.

Itärallissa luokan pisteitä tavoittelee 18 autokuntaa.

Perinteikäs Itäralli ajetaan Joensuun ja Kontiolahden alueella lauantaina. Luvassa on vauhtia, nyppyjä sekä mutkittelevia teitä Pohjois-Karjalan jylhissä vaaramaisemissa. Kuusi ek:ta, yhteismitaltaan 98 kilometriä, sisältää 5 metsä-ek:ta ja kilpailun päättävän yleisö-ek:n raviradalla.

Kouvolan kilpailun kantoon osumisen aiheuttamat keskeytyksen arvoiset vauriot Ford Fiesta R2T:n ohjauslaitteissa on saatu korjattua, kuljettajakaksikko on potenut talviflunssat pois alta ja Joensuuhun ollaan starttaamassa odottavin mielin.

– Uutta seutua minulle, vaikka pienestä pojasta asti on ralleja pyöritty katsomassa, ei muistini mukaan Joensuuhun asti koskaan lähdetty. Kuulemani mukaan melkoisen mukavia ja haastavia tiestöjä on varmasti luvassa. Sääolosuhteet tulevat viikonloppuna ennusteen mukaan olemaan erinomaiset, kun pakkasta on luvassa liki 10 astetta. Kuitenkin, sääolosuhteista johtuen ei kisaa ennen kilpurin ratissa käyty ollenkaan, vahvasti plussalla olleen lämpötilan vuoksi, mietiskelee Pajari.

Joensuun reitti tarjoaa ensin kaksi noin 12 kilometrin ek:ta, sen jälkeen suunnataan ensimmäisen kerran huoltoon ennen 33,2 kilometristä mammuttipätkää. Pitkän erikoiskokeen jälken saavutaan jälleen huoltoon, jonka jälkeen loppulenkki sisältää 26, 12 ja 1,7 kilometrin mittaiset ek:t.

– Pitkillä erikoiskokeilla varmasti eroja tulee paljonkin. Jos ei nuottiin luota täysin, kertaantuvat aikaerot nopeasti. Meidän tavoitteemme on hakea ehjä kilpailu, jotta kesäkauteen päästäisiin paremmilla fiiliksillä, onnistumisen kautta.

GG Turbo Junior Rally Teamin toinen autokunta, Lauri Joona (SAU) – Markus Määttänen (SAU) starttaavat numerolla 29.

Kouvolan kisasta tiimin pistetiliin ei tullut lisäystä, tiimipisteissä sijoitus putosi toiselta sijalta neljänneksi, joten nyt pisteet varmasti kelpaisivat.

Livetuloksia, gps-seurantaa, väliaikoja, ralliradiota kannattaa seurata Ralli SM -etusivun linkeistä.

Teksti: Sami Pajarin tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta