Road Racing 18.06.2017

Päivärinta/Kainulainen toiseksi myös sunnuntain kilpailussa

Kuva: Tuomo Seppänen

Kaksi kakkostilaa oli ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitsevalla maailmanmestariparilla Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen tuomisinaan kauden kolmannelta MM-kisaviikonlopulta Unkarin Pannoniaringiltä.

Suomalaiskaksikko kaasutteli sunnuntaina ajetussa 15 kierroksen Gold Race -kilpailussa hopealle selkeillä eroilla molempiin suuntiin. Voitto pakeni Ben ja Tom Birchallin viemänä 19 sekunnin päähän, ja pronssipari tuli Päivärinnan pyöräkunnan perässä vielä isomman eron turvin.

Päivärinta tunnusti brittiparin ylivoiman.

– Kaikki on tehty mitä voidaan, muttei me Birchallille mitään mahdeta. Tilanne oli tänään sama kuin ennenkin. Kaverit vaan pakenee.

Suomalaisduo tipahti sunnuntain kilpailussa kertaalleen kolmanneksi, mutta korjasi tilanteen nopeasti.

– Tuli ajatuskatkos ja lipsahti pääsuoran jarru pitkäksi. Siinä livahti Holden ohi. Piti uudelleen kerätä vauhtia ja hoidettiin me se homma sitten kotiin, muisteli Päivärinta sunnuntain happipaikkaa.

Superside-sarjan ohitettua puolivälin on Päivärinta/Kainulainen kaksikon mestaruuden menestyksekäs puolustaminen käytännössä brittiparin epäonnen varassa. Kun ajamatta on enää kolme MM-starttia, niin Birchallin veljekset johtavat sarjaa maksimipistein, ja vaikka kaksikko keskeyttäisi yhden kilpailun, olisi Päivärinta/Kainulainen yhdellä voitolla vasta tasapisteissä. Toisaalta kyse on moottoriurheilusta ja mitalit jaetaan vasta kauden lopulla. Joka tapauksessa hopeinen MM-mitali on suurella todennäköisyydellä suomalaiskaksikon hyppysissä, sillä sarjan kolmonen, brittipari John Holden/Mark Wilkes on jäänyt suomalaisista jo 36 pistettä.

– Rupeaa olemaan peli jo selvä, mutta kyllä me ajetaan loputkin kisat alta pois. Ensi viikolla päästään sitten vanhan pelin rattiin, kun BMW on kutsunut meidät Englantiin näytösajoon. Siellä me ajetaan BMW-museossa olevalla viimevuotisella mestaruuspyörällä, valotti sipoolaispilotti tulevaa.

Superside-sarja jatkuu elokuun alussa Hollannin Assenissa. Tätä ennen Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen ottavat kilpailumielellä osaa BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon sivuvaunustarttiin.

Pannoniaring Unkari, Gold Race tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 15.kierrosta 30:26.944
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 30:45.757
3. John Holden/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 30:59.061
4. Michael Gradmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha
5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda

Tilanne sarjassa:

1. Birchall/Birchall 125
2. Päivärinta/Kainulainen 100
3. Holden/Wilkens 64
4. Streuer/Rousseau 64
5. Grabmuller/Lavorel 58

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing