Road Racing 06.08.2017

Päivärinta ja Kainulainen toiseksi Assenissa

Toiseksi Hollannin Assenin osakilpailussa kaasutelleet Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen kellottivat kilpailun nopeimman kierroksen. Kuva: Mark Walters

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen neljäs MM-osakilpailu Hollannin Assenissa oli voittokamppailun osalta kauden tiukin. MM-sarjassa toisena majaileva hallitseva mestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen haastoi tosissaan alkukaudesta suvereeniin tapaan kilpailuja hallinneen sarjakärjen, Ben ja Tom Birchallin. Suomalaispari peesasi brittiparia 17 kierroksen kilpailun ensimmäiset 10 kierrosta vajaan sekunnin päässä. Pieni keskittymisen herpaantuminen varvattavien osuessa kohdalle antoi briteille edun.

– Ajatus karkasi ja keskittyminen hieman herpaantui. Se riitti, enää en pystynyt samaan vauhtiin, mitä alussa mentiin, luonnehti Päivärinta.

– Piti koko ajan keskittyä satasella, että pystyi vetämään siten kun kuussatasta pitää viedä. En vielä oikein osaa viedä peliä mutkaan täydellä kaasulla. Kun tuli niitä varvattavia ja jäätiin vähän, niin ei vaan enää jaksanut skarpata tarpeeksi, summasi suomalainen.

Päivärinta ei kuitenkaan ollut tulokseen pettynyt, päinvastoin. Päivärinta/Kainulainen kaksikko kellotti kilpailun nopeimman kierroksen, joka kulki aikaan 1:44.608 ja oli puoli sekuntia nopeampi, kuin parin aika-ajo tulos.

– Voitto ja Birchallien lyöminen on enää itsestä kiinni. Näyttää siltä, että vie aika paljon aikaa, että saan oman ajamisen päivitettyä kuussatasta varten. Kaarrenopeudet on kasvaneet ja en vielä oikein vielä tajua miten mutkiin mennään kaasu pohjassa.

Birchallin pyöräkunta pakeni lopulta seitsemän sekunnin päähän ja kaasutteli samalla taas hieman lähemmäksi maailmanmestaruutta. Ero toiseksi ajaneeseen suomalaispariin venyi kolmeenkymmeneen pisteeseen. Kaudesta on jäljellä kuitenkin vielä yksi osakilpailu ja kasi starttia, joten jaossa on vielä 50 pistettä. Hopeinen mitali on kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä Päivärinnan ja Kainulaisen hallussa, sillä Assenissakin kolmoseksi kaasutellut brittipari John Holden/Mark Wilkes on jäänyt jo 40 pisteen päähän.

Superside-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Kroatian Rijekassa syyskuun alussa. Grobnik-radalla ajetaan kaksi MM-starttia.

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing