Road Racing 20.03.2016

Päivärinta ja Kainulainen testasivat Ranskassa

Kuva: Mark Walters

Sivuvaunumoottoripyöräilyn nelinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta valmistautuu jahtaamaan viidettä MM-titteliään. Alkava MM-sarja on suomalaispilotin toinen täysi kausi purkkiorja Kirsi Kainulaisen kanssa. Päivärinnan LCR-BMW on päivitetty tehoiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan kilpailukykyiseksi osaksi BMW.n tehtaalla. Kaksikko viimeisteli ajopelinsä ja ajovireensä ennen huhtikuun alussa alkavaa MM-sarjaa Val De Viennen radalla Ranskassa viime viikolla. Kolmepäiväinen testi sujui jousitusta säädellen ja BMW.n taakse jäi toista sataa ratakierrosta.

– Saatiin säädettyä alusta aika hyväksi. Alle saatiin aivan uudet iskunvaimentimet ja samalla onnistuttiin ratkaisemaan ongelmat vasemmalle kaartavissa mutkissa, kertasi Päivärinta kolmepäiväisen testirupeaman hyötyjä.

– Viime kautta varjostanut pyörän tehottomuus on myös taakse jäänyttä. Samoja mentiin suorilla, kuin muutkin ja vähän kovempaakin. Viimeisenä testipäivänä pystyttiin jo ihan hyviin kierrosaikoihin.

Le Mansin Bugatti radalla käynnistyvästä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjasta on tulossa tiukempi kuin vuosiin. Viidettä mestaruuttaan jahtaava Päivärinta uskoo mahdollisuuksiinsa, mutta tietää myös sen ettei se tule helpolla.

– Tänä vuonna saa tehdä töitä tosissaan. Jo pronssinen mitalikin on kovemman takana kuin viime vuonna, uskoo sipoolainen, jonka palkintokaapissa komeilee viime kaudella ansaittu pronssi.

Päivärinta/Kainulainen kaksikon pahimmat vastustajat ovat samat kuin viime vuonna. Viime kauden mestari, hollantilaispari Bennie Streuer/Geert Koerts ja hopeaa saalistanut brittiläis-ranskalainen duo Tim Reeves/Gregory Cluze.

Teksti: Tuomo Seppänen

Uusimmat

Lisää aiheesta