Road Racing 19.05.2017

Päivärinta ja Kainulainen kakkosruutuun Saksan MM-osakilpailussa

Pekka Päivärinta ja purkkiorja Kirsi Kainulainen starttaavat toisesta ruudusta kauden toiseen MM-osakilpailuun. Kuva: Tuomo Seppänen

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen starttaa MM-sarjan toisen kisaviikonlopun kilpailuihin eturivistä.

Sipoolaiskaksikko kellotti Saksan Oscherslebenin 3.667 kilometriä pitkällä radalla ajetussa Superside-sarjan aika-ajossa ratakierroksen aikaan 1:34.300 ja sillä irtosi toinen lähtöruutu. Kovinta kyytiä piti etukäteenkin vauhdikkaimmaksi duoksi noteerattu brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall. Sarjakärki peittosi suomalaiskaksikon 1.365 sekunnilla.

Team 44 Racing-tiimin LCR-Hondaa käskyttävä Pekka Päivärinta tiesi brittiparin olevan vauhdikas, mutta ero oli lopulta ennakoitua pienempi.

– Meidän vauhti on tuo, minkä kellot kertoo. Tuon kovempaa ei täällä päästä. Jos positiivista kaivetaan, niin ero Birchalliin on nyt pienempi kuin MM-avauksessa Le Mansissa, totesi Päivärinta.

– Vauhtiero koostuu monesta pienestä asiasta. Meillä on tällä radalla pari ongelmakohtaa, jotka tuntuvat kierrosajoissa. En vaan saa pyörää taittumaan tarpeeksi hyvin muutamaan mutkaan. Jos mielitään haastaa Birchallit, niin kaiken on osuttava 110 prosenttisesti kohdalleen.

Kärkikaksikko kellotti parhaansa päivän ensimmäisessä puolen tunnin aika-ajosessiossa. Kolmosruudun kohtalo ratkesi vasta jälkimmäisessä sessiossa, jossa sen valtasi britannialaiskaksikko John Holden/Mark Wilkes hieman päälle puoli sekuntia Päivärinnan parasta hitaammalla ajalla. Rinnalleen brittipari saa neljänteen ruutuun hollantilaisen Bennie Streuerin ohjaaman pyöräkunnan, jossa menoa tasapainottaa uutena purkkiorjana Ilse de Haas.

Suomalaiskaksikko lähtee viikonlopun kahteen kilpailuun jalat tukevasti maan kamaralla.

– Hopeasta ajetaan tänä viikonloppuna. Se on tunnustettava. Minulla on lisäksi kutina, että takana olevatkin tulevat kiristämään vauhtiaan kisoissa, arveli Päivärinta, joka kuitenkin on tunnettu siitä, että hän on Kainulaisen kanssa parhaimmillaan kilpailutilanteessa.

Oscherslebenissä ajetaan lauantaina 15-kierroksinen sprintti-kilpailu alkaen Suomen aikaa klo 12.30. Sunnuntaina kilpailumatka kasvaa ja 20 ratakierrosta pitkä Gold Race ajetaan iltapäivästä klo 13.30.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 2/6 osakilpailu Oschersleben Saksa aika-ajo tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 1:32.935
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +1.365
3. Johan Holden/mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR Kawasaki +1.900
4. Bennie Streuer/Ilse de Haas, Hollanti, LCR-Honda +3.432
5. Michael Grabmuller/Sophia Kirchofer, Itävalta, LCR-Yamaha +4.012.

Teksti: Tuomo Seppänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing