Road Racing 05.08.2017

Päivärinta ja Kainulainen kakkosruutuun Assenissa

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen. Kuva: Tuomo Seppänen

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen valloitti jälleen kakkosruudun Superside-sarjan neljännen MM-osakilpailuviikonlopun aika-ajossa Hollannin Assenissa. Suomalaispari kuroi koko kautta ylivoimaisesti hallinneen brittiläisen veljesparin, Ben ja Tom Birchallin eron ensimmäistä kertaa kauden aikana alle sekuntiin.

– Ensimmäistä kertaa pysyttiin Birchallin peesissä niin pitkään, että se kävi selväksi ettei me anneta kaluston puolesta heille yhtään etua. Se on enää itsestä kiinni, tunnusti Päivärinta toisen aika-ajo session jälkeen.

– Meillä oli tänään apuna Ten Kate Hondan inssi, jonka kanssa käytiin läpi pyörän telemetriasta ne paikat missä piti parantaa. Kierrosaika paranikin ensimmäisestä sessiosta sekunnin verran, summasi suomalainen ja kertoi tietävänsä ne paikat missä syntyi eniten eroa.

– Pari vasemmalle kääntävää mutkaa on minulle hankalia, niissä jäädään ainakin puoli sekuntia, jos ei enemmänkin. Ongelma on se, että mutkaan pitää mennä paljon kovempaa, kun ennen voimakkaammalla tuhat-kuutioisella. Kun saan oman ajamisen säädettyä tähän uuteen peliin, niin voi tapella voitostakin.

Ben ja Tom Birchall kellotti Assenin aika-ajossa paalupaikkaan oikeuttavan kierrosajan lukemin 1:44.347. Päivärinta/Kainulainen kyyti LCR-Hondallaan yhden ratakierroksen aikaan 1:45.246, joka on itse asiassa 0,2 sekuntia nopeampi mihin kaksikko kykeni mestaruusvuotenaan tuhat kuutioisella ajopelillään. Kolmosruutuun sortunut brittipari John Holden/Mark Wilkes jäi kärkikaksikolle selvästi. Tämä helpotti osaltaan suomalaisparin asemaa.

– Holden ja muut jäi aika selvästi, joten heidän suhteessa ei liene huomenna ongelmia, mietiskeli Päivärinta.

Sivuvaunujen MM-startti säntää matkaan sunnuntaina puoliltapäivin.

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing