Road Racing 07.09.2018

Päivärinnalla ja Veräväisellä edessä tiukka MM-viikonloppu

Jussi Veräväinen ja Pekka Päivärinta ovat tällä hetkellä MM-pisteissä kolmansina. Kuva: Team 44 Racing Tiedotus

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjassa kolmantena majaileva suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta – Jussi Veräväinen lähtee kauden toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa hakemaan nousua kirkkaammille mitaleille. Kilpailu ajetaan Kroatian Rijekassa osaksi uusitulla 4.168 kilometrisellä Grobnik-radalla.

– Kovaa pitää mennä, jos podiumille mielitään, rata on nopeassa kunnossa. Nyt ei ole edes taktikoinnin mahdollisuutta, kun renkaat kestää vaikka kuinka kauan, mietiskeli Päivärinta viitaten radan peruskorjaukseen.

Grobnikin rata tunnettiin vuosia sen karheasta pinnasta, joka söi renkaat ennen aikojaan. Vuosia kestänyt rengasruljanssi on nyt taakse jäänyttä elämää, sillä radalle on vedetty uusi asfaltti. Samalla osa radan mutkista on doseerattu, joten rata on entistä nopeampi. Tämä kävi selväksi jo perjantaina ajetuissa harjoitusajo-sessioissa. Päivärinnan pyöräkuntakin kellotti nopeita suoria ja jouhevia mutkia sisältävällä radalla kierrosaikoja, jotka olivat samoja kuin Päivärinnan parhaat tuhatkuutioisilla ajopeleillä.

– Radan pinta on uusittu ja kaikki menee kovempaa kuin viime vuonna. Me jäätiin ekoissa treeneissä Birchallin veljeksille pari sekuntia. Meillä oli pari juttua, mitä piti kokeilla toisessa treenissä, mutta rata oli märkä, eikä me lähdetty radalle ollenkaan, kun ei voinut testata niitä juttuja. Katotaan huomenna miltä näyttää, tuumaili suomalaispilotti tulevasta.

Kroatiassa ajetaan kaksi erillistä MM-osakilpailua. Lauantai-iltana alkaen klo 18.35 Suomen aikaa kaasutellaan kymmenen kierroksen sprintti ja sunnuntaina 18 kierroksen Gold Race, jonka startti tapahtuu klo 14.15. Lähtöruutujen kohtalo ratkaistaan lauantaina kahden session perusteella.

Superside-sarja Rijeka, Kroatia vapaaharjoitus 1. tulokset:

  1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 1:31.152
  2. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS-Yamaha 1:32.054
  3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda 1:33.518
  4. Scott Lawrie/Michael Fairhurst, Iso-Briitannia, LCR-Suzuki 1:34.686
  5. Lewis Blackstock/Patrick Rosney, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 1:35.653.

Teksti: Team 44 Racing Tiedotus / Tuomo Seppänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing