Enduro 12.03.2019

Päitsin reitti, aikataulu ja kisainfo

Päitsi 2018 startti. Kuva: Milla Vahtila.

Historian 84. Päitsi ajetaan ensi viikonloppuna 16.-17.3.2019, ja osallistujia on yli kaksisataa. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä, ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä.

Yleiskilpailun voittaja kruunataan aiemmista parista vuodesta poiketen tällä kertaa Lavangon moottorikeskuksella Vantaalla.

Tulevan viikonlopun Päitsissä ajetaan seuraavissa luokissa: SM-luokat A1, A2, A3, B1, B2 ja B3, kansalliset luokat C1, C2, C3, V40, V50, V60 sekä luokat K, D, Classic (1989 ja vanhemmat) ja Pariajo.

A- ja B -luokille Päitsi on SM-osakilpailu, josta jaetaan kahdet erilliset SM-pisteet lauantain ja sunnuntain tulosten perusteella. V40- ja V50-luokille Päitsi on Cup-kilpailu, josta vastaavasti jaetaan kahdet erilliset pisteet.

Päijänne-kilpi annetaan yleiskilpailun voittajalle kahden päivän yhteistuloksen perusteella.

A-, B-, C-, V40-, V50- ja V60-luokat ajavat lauantaina reitin Heinola-Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola ja sunnuntaina reitin Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa.

Kokonaisuudessaan reitille kertyy pituutta noin 700 kilometriä.

K-, D-, Classic- ja Pariajo-luokat ajavat Päitsi Trophy -reitin, joka lauantaina kattaa välit Heinola-Asikkala-Evo-Asikkala-Sysmä-Heinola ja sunnuntaina Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa. Päitsi Trophy -reitin pituus on noin 550 kilometriä.

Ensimmäiset kilpailijat starttaavat lauantaina klo 8.01 ja sunnuntaina klo 8.31.

Sunnuntaina Vantaan Lavangon moottorikeskuksella on koko perheen tapahtuma klo 11 alkaen. Erilaiset näytöskilpailut tarjoavat vauhtia siihen asti, kunnes ensimmäiset Päitsin kipailijat saapuvat tapahtuma-alueellla sijaitsevalle Päitsin viimeiselle maastokokeelle noin klo 15.30.

Sunnuntai huipentuu Päitsin voittajan julkistamiseen klo 17 aikaan.

Tapahtuma on maksuton, ja yleisölle on varattu hyvät parkkitilat.

Päijänneajo ajetaan ns. ralliaikataulua noudattaen, minkä myötä vältetään se, että kuskit joutuisivat ohittelemaan samoja kuskeja useaan kertaan. Renkaita saa vaihtaa vain kokoomatauolla Jämsässä, yötauolla Vierumäellä ja kokoomatauolla Mäntsälässä eli koko viikonlopun kaksipäiväinen kilpailu on pärjättävä neljällä rengasparilla. Kaikkien kuskien on katsastettava pyöränsä Vierumäellä kilpailua edeltävänä perjantaina.

Rettikartat ja aikataulu

Päijänneajon nettisivut

Päitsin kisaradio (käytössä kilpailuviikonlopun ajan)

Päijänneajon esittelyvideo

Teksti: Päijänneajon kisaorganisaatio

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro