Enduro 28.02.2018

Päijänteen Ympäriajo rakennetaan talkoovoimin – Mukana satoja vapaaehtoisia

17.-18.3.2018 järjestettävä suuri suomalainen seikkailu, Päijänteen ympäriajo on myös enduron MM-kauden avaus. Kuva: Milla Vahtila

Yksi Suomen legendaarisimmista moottoriurheilukilpailuista järjestetään jälleen 17.-18.3.2018. Päitsi on ajettu ensimmäistä kertaa jo vuonna 1927 ja tänä vuonna on järjestyksessään toinen kerta, kun kilpailu on osa EnduroGP-maailmanmestaruussarjaa, eli jälleen päästään todistamaan, kun maailman parhaat endurokuljettajat saapuvat Suomeen haastamaan omat tähtemme.

Kilpailu on aina erittäin vaativa kuljettajille, jotka ajavat kaksi päivää niin valoisalla kuin pimeälläkin usein erittäin vaihtelevissa olosuhteissa, kun kilpailu aloitetaan Vierumäeltä ja maali on Helsingissä Malmin lentokentällä. Olosuhteet näyttelevätkin suurta roolia Päitsillä ja vuosien varrella kilpailua on ajettu niin metrin hangessa kuin myös täydessä kesäkelissäkin. Tänä vuonna kilpailun ajankohtaa siirrettiin hieman aikaisemmaksi ja luvassa onkin kunnollinen talvikisa ja kilpailijoita odottaa kilometrikaupalla lumispooria.

Yksi asia mikä ei kuitenkaan muutu, on kilpailuun tarvittavan työn määrä. Päitsi toteutetaan joka vuosi puhtaasti talkootyövoimalla ja mukana onkin useita satoja aktiivisia talkoolaisia yli 20:sta eri moottorikerhosta ja urheiluseurasta ympäri Suomen. Lisäksi lähes sata eri maanomistajaa mahdollistavat tämän upean kilpailun. Päitsi ei ole vain yhden viikonlopun 48 tunnin työrupeama, vaan työt alkavat jo useita kuukausia ennen kilpailua, kun reittejä sekä muita huolto-, kioski- ja varikkopaikkoja muokataan kilpailulle sopiviksi.

Satojen talkoolaisten sitouttaminen jokavuotiseen kilpailuun ei ole helppoa edes Päitsin kaltaiselle vakiintuneelle kilpailulle ja tänä vuonna mukana olevien kerhojen sekä talkoolaisten hyvinvointiin ja palkitsemiseen on panostettu entistä enemmän yhteistyökumppaneiden avustuksella.

24MX verkkokaupan edustaja Juuso Valtakari sekä HMK Ry:n Mauri Penttinen lähtivät miettimään yhdessä, miten talkoolaisten panosta voisi palkita ja saada näin heidänkin kokemuksestaan ikimuistoisen.

Päijänteen Ympäriajon järjestäminen vaatii satoja vapaaehtoisia työntekijöitä. Kuva: Milla Vahtila

“Tämä on jo kolmas vuosi, kun 24MX on mukana tukemassa Päitsiä ja on upeaa päästä taas mukaan tähän legendaariseen kilpailuun”, kertoo 24MX maajohtaja Juuso Valtakari.

“Tänä vuonna 24MX on myös koko EnduroGP-sarjan yhteistyökumppani ja se mahdollistikin hyvän lähtökohdan yhteistyölle. Halusimme yhteistyöllämme tuottaa arvoa juuri talkoolaisille sekä mukana oleville kerhoille. Pääsääntöisesti mukana olevat talkoolaiset ovat kuitenkin itse aktiiviharrastajia tai ainakin heidän lähipiiristä löytyy kuskeja, joten päätimme lahjoittaa heille pienen tuotepaketin muistoksi osallistumisesta. Lisäksi mukana oleville kerhoille lahjoitamme 24MX Easy-Up teltan käyttöön kisan ajaksi ja nämä jäävät myös kerhoille kisan jälkeen.”

“Turvallisuus on myös yksi tärkeistä asioista, joita haluamme edistää, joten mukana olevat työntekijät saavat käyttöönsä heijastimilla varustetun huomioliivin. Koska suuri osa talkoolaisista ovat itsekin kuskeja, halusimme myös tarjota heille keinon harrastaa edullisemmin ja toimitamme mukana olevien kerhojen käyttöön tuntuvan alennuskoodin verkkokauppaamme”, Valtakari päättää.

Päijänteen Ympäriajoa toteuttamassa ovat seuraavat kerhot: HMK Ry, Asikkalan Moottorikerho Ry, Evon Enduroclub Ry, Heinolan Moottorikerho Ry, Joutsan Moottorikerho, Jämsän Seuun Moottorikerho, Keravan Moottoriseura, Kuhmoisten Moottorikerho Ry, ME-Racing Team, Mäntsälän Enduroseura Ry, Mäntsälän Moottorikerho Ry, Orimattilan Toive Ry, Padasjoen Moottoriurheilijat, Salpausselän Moottorikerho Ry, Sysmän Moottorikerho Ry, TeLa Enduro Racing, Orimattilan Moottorikerho Ry, Team Urajärvi ja Kanteleen Krossarit Ry.

Reittitiedot ja muut tarkemmat yksityiskohdat löydät Päijänne-enduron verkkosivuilta sekä kilpailun Facebook-sivuilta.

Teksti: Päitsi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro